Index Vakbarát Hírportál

Magyar is lehet a világ legerősebb embere

2013. június 27., csütörtök 14:01

Nagy Ákos a budapesti Giants Live-on, az erősemberek világbajnoki selejtezőjén kis különbséggel leszorult a dobogóról, nem ért oda a továbbjutást jelentő első három helyre. Ennek ellenére lehetőséget kap, hogy induljon a sportág csúcseseményén, a World Strongest Manen, és ott lehet augusztus 18-án a kínai Sanyában.

A tatabányai versenyzőt három nappal a verseny után értesítették, hogy a Budapesten győztes Michael Burke, a kétméteres, 160 kilós Big Mike, mint Amerika legerősebb embere, szabadkártyát kapott a szervezőktől.

Ez megnyitotta az utat Nagy Ákos előtt, aki másodszor is ott lehet a világ legerősebb emberei között. „Mondanom sem kell, mennyire boldog vagyok, hisz Magyarország újra képviseletet kapott a világ harminc legjobbja között. A sportág krémje profi, ebből élnek. Magam a pénzügyi világban dolgozom, és a napi munka után és a hétvégeken végzem az edzéseimet. Tavaly ezzel a háttérrel 25. lettem, idén viszont már a legjobb húsz közé szeretném beverekedni magam."

Nagy Ákos a hétvégi versenyen végig jól állt, dobogóközelben volt az összesítésben, a hat versenyszám egyikét, a lengősúlycipelést meg is nyerte, legyőzte a mezőnyből kiemelkedő amerika óriást. Az utolsó számban a harmadik helyért emelgette a sziklákat Björn Solvanggal, de a norvég gyorsabb volt, ő lett a harmadik, és jutott ki egyenes ágon a világbajnokságra.

Rovatok