Index Vakbarát Hírportál

Evezős ob: szombaton hét klub nyert aranyat

2013. július 20., szombat 20:56

A férfiaknál a Csepel kettőse, Pálffy Róbert és Széll Domonkos, a nőknél pedig a Danubius Nemzeti Hajós Egylet duója, Gyimes Krisztina és Bene Dorottya nyerte szombaton a kétpárok versenyét az evezősök 114. országos bajnokságán, Velencén.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a vasárnapig tartó ob harmadik napján kormányos négyesben a Tisza Evezős Egylet csapata, Bíró Márk, Juhász Adrián, Szekér László, Szigeti György és Pomázi Bálint kormányos ért elsőként a célba, míg kormányos nélküli négyesben a Baja Spartacus SC hajója, Csányi Péter, Vancsura Bendegúz, Cselinácz János és Miskolci Dániel diadalmaskodott.

Könnyűsúlyú egypárban a nőknél Samu Lilla (Arabona EK), a férfiaknál pedig az egy nappal korábban a normálsúlyúaknál is győztes Galambos Péter (Vác) győzött, a férfi könnyűsúlyú nyolcast pedig a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub csapata nyerte Ispánki Tamás, Gál-Tóth Csongor, Lovass Márk, Máté Dániel, Horváth Tamás, Bajcsi Bertold, Révész Péter és Kiss László kormányos összeállításban.

Közben az is eldőlt, hogy Magyarország három plusz két egységgel képviselteti magát a dél-koreai Csungjuban augusztus végén rajtoló világbajnokágon: Galambos Péter könnyűsúlyú egypárban, Simon Béla és Juhász Adrián kormányos nélküli kettesben, Széll Domonkos pedig egypárban száll majd vízre. A para-versenyekben Lengyel Mónika és Németh Szabolcs lesz érdekelt.

Rovatok