Index Vakbarát Hírportál

A Békés megyei futball megérett a végső pusztulásra

2013. augusztus 13., kedd 07:35

Na jó, nemcsak a Békés megyei, hanem az egész, úgy, ahogy van, de a békési, az különösen. Mondom is, hogy miért.

A néhány havonta esedékes gyulai családlátogatásokat úgy szoktuk időzíteni, hogy azon a hétvégén legyen meccs odahaza vagy a mindössze 18 kilométerre fekvő Békéscsabán.

A megyében összesen négy NB-s osztályban játszó csapat van, a Békéscsaba a másodosztályban, a Gyula, a Szegedről a nyáron Gyulára költözött Szeged 2011-Grosics Akadémia és az Orosháza a harmadosztályban. (Azon az apróságon most ne akadjunk fenn, hogy játszhatja egy Szeged nevet viselő csapat Gyulán a hazai meccseit. Röviden: a csapat vezetői megsértődtek a szegedi drukkerekre, akik nehezményezték, hogy a Szeged 2011 otthon kapott ki 3-0-ra a kora nyári osztályozón a Kisvárdától, így visszacsúszott az NB III.-ba.)

Minden létező fondorlatot bevetettem, hogy az augusztus 20.-i hosszú hétvégén menjünk családlátogatásra, mivel mind a négy megyei csapat hazai pályán kezdi a bajnokságot. Persze, elég nagy agyatlanság, hogy a két gyulai csapat nem felváltva játszik otthon, de úgy számoltam, sebaj, a négyből két-három meccset kényelmesen megnézhetek, hiszen a négynapos hosszú hétvégén remekül szét lehet dobálni a megyei meccseket.

Na, ezt csak én gondoltam így: a Gyula és a lényegében mellette fekvő sporttelepen székelő Szeged 2011-Grosics egy időben szombaton 17:30-kor kezd, ahogy a harmadik NB III.-as megyei csapat, az Orosháza is. Apró szervezési hiányosság, hogy a Békéscsaba másfél órával később kezdi rangadóját a Tatabánya ellen a legendás Kórház utcai stadionban, ami azt jelenti, hogy Gyuláról átérve már csak a második félidő maradna. Egy magára valamit is adó focidrukker viszont félidőben nem esik be meccsre, ahogy befejezés előtt sem hagyja ott csapatát, még ha 0-7, akkor se.

Ezúton üzenem hát az illetékeseknek, hogy én, aki akkora nagy marha vagyok, hogy magyar bajnoki meccsekért hajlandó vagyok pénzt áldozni, sőt, egy hétvégén, akár többért is, az alábbi kezdési időpontokat tartanám kívánatosnak:

Az Orosháza akkor játszik, amikor akar, és egyéb, apróbb engedményeket is hajlandó vagyok tenni.

Ha az ország más részein is vannak ilyen érthetetlen sorsolások, akkor írják meg nekem.

Rovatok