Index Vakbarát Hírportál

Jövő márciusban kezdődik Pistorius pere

2013. augusztus 19., hétfő 10:17

A barátnője meggyilkolásával vádolt Oscar Pistorius a júniusi halasztás után hétfő reggel jelent meg a pretoriai bíróságon, ahol elkezdődött a meghallgatása.

Pistorius a húgával és nagybátyjával érkezett a bíróságra, a tárgyalóteremben egymás kezét fogva imádkoztak, aztán Pistorius csendben sírt. A bírónak arra a kérdésére, hogy jól van-e, azt válaszolta, a körülményekhez képest igen.

Csak néhány percig tartott a meghallgatás, Pistoriussal ismertették, hogy mi a vád ellene (gyilkosság és a fegyverrel való visszaélés), majd bejelentették, hogy a per 2014. március 3-án kezdődik, addig Pistorius a korábban megszabott feltételek mellett szabadlábon lehet. Százhét tanút idézhetnek majd be a tárgyalásra.

Oscar Pistorius február 14-én éjjel lőtte meg többször barátnőjét, Reeva Steenkampot. Azt állította, hogy besurranó tolvajnak hitte, ezért tüzelt közvetlen közelről, a csukott vécéajtón át. A vád szerint viszont a sportoló előre megfontoltan gyilkolt, ha bebizonyosodik, hogy így volt, akkor legalább 25 év börtönt kaphat

Rovatok