Index Vakbarát Hírportál

Családi hiszti lett a kerethirdetésből

2013. október 8., kedd 08:57

Októberben kezdődik a rögbi liga keretében rendezendő világbajnokság, amit Anglia és Wales rendez, a házigazda angolok kerethirdetését kisebb családi dráma követte.

A Burgesséknél mind a négy fiútestvér Ausztráliában játszik, ráadásul ugyanabban a rögbiklubban. A filmsztár Russell Crowe csapatába, a South Sydney-be igazoltak az elmúlt években, Crowe a pályán kívül is jó barátja a rögbiseknek. A sztártulaj először a huszonnégy éves Samet szerződtette, aztán sorban jöttek a többiek, azóta előfordult már a bajnokságban, hogy egyszerre voltak a pályán, ilyen pedig 1910 óta nem volt a szigetországban, akkor a Norman családdal volt tele a pálya.

Az angol válogatott vb-keretét a hét elején hirdették ki, Sam, George és Tom ott lesz a keretben, utóbbi az év újonca lett legutóbb. Kimaradt viszont a legidősebb testvér, Luke. A négy fiú édesanyja nem érti a szövetségi kapitány döntését.

„Nagyon csalódottak vagyunk, hogy nem került be a keretbe, összetörték a szívünket. Nem értem, hogy történhetett. Luke próbál megbirkózni a történtekkel, azonban nagyon nehéz helyzetben van, mert három testvére is megy a tornára, ő pedig kénytelen otton maradni" - fakadt ki az ötvenegy éves Julie, aki fiatalon szintén rögbijátékos volt.

Steve McNamara szövetségi kapitány csak annyit mondott, igazi tündérmese lett volna, ha mind a négy Burgess bekerül a keretbe, de nem az ő dolga, hogy a meséket valóra váltsa, Luke pedig biztos örül annak, hogy három testvére is ott lesz a nagy tornán.

Az angol válogatottban már így is rekordot döntenek a Burgess testvérek, korábban nem fordult még elő, hogy három fivér egyszerre szerepelt a keretben. A társrendező válogatott október 26-án kezdi a vb-t, Burgessék ismerősök ellen játszanak, Ausztrália lesz az ellenfél.

Rovatok