Index Vakbarát Hírportál

Vb-döntőt ért egy régi, gyerekkori figura

2013. augusztus 2., péntek 09:50

Két perc és kilenc másodperc volt hátra a meccsből, kettő a támadóidőből, amikor Varga Dániel az öccse, Dénes kezére varázsolta a labdát. Kiszorított helyzet volt, a lélektani előny a horvátoknál, hiszen három gólt lőttek zsinórban és egyenlítettek. 10-10 az állás.

Az idősebb Varga azonban gyönyörűen dobta el a labdát látszólag a semmibe, Dénes pedig behúzta a kapuba, a meglepett olimpiai bajnok kapus, Pavic későn reagál, és nem tud védeni.

Hungary 11 Croatia 10 semi final Wolrd Champs Barcelona 2013 1 8 13 waterpolo

„Amikor gyerekek voltunk, sokszor játszottunk így a vízben, dopplereztünk. Időszerű volt már elővenni, még ha volt is benne kockázat” - mondta nagy mosollyal a győztes gólt szerző Varga Dénes.

A 26 éves játékos már két éve úgy nyilatkozott, hogy szeretne minden meccset eldönteni. Most egyértelműen az övé volt a döntés. Az ő dupláján kívül Vámos és Szivós lőtt hármat, Madaras, Gór-Nagy és Bedő egyet-egyet.

A döntőben Montenegró a rivális, amelyik Szerbia után Olaszországot is legyőzte. A címvédőt 10-8-ra, de csak a végére lett szoros, már 7-2-re is vezettek.

Rovatok