Index Vakbarát Hírportál

O'Sullivan elpusztíthatatlan a sznúkerben

2014. január 20., hétfő 11:09

Tizedik Masters-döntőjében ötödik címét nyerte vasárnap Ronnie O'Sullivan a londoni Alexandra Palace-ben, amivel a második legsikeresebb sznúkeres lett a torna történetében - csak Stephen Hendry előzi meg, aki 1989-93 között sorban ötször nyert, majd 1996-ban még egyszer felért a csúcsra.

O'Sullivan öt győzelme azonban érdekesebb abból a szempontból, hogy az elsőt még 19 éve, 1995-ben aratta, mindössze 19 évesen. Most ellenfele az a címvédő Mark Selby volt, aki a Masters történetében 11-ből 11 döntő frame-et nyert meg eddig, ezúttal azonban esélye sem volt a sznúker öntörvényű játékosának tartott O'Sullivan ellen.

A világbajnok remek formában volt végig a Mastersen, négy meccsen mindössze hét frame-et bukott, és a Selby ellen is fantasztikusan kezdett, hiszen az első szakasz végén 7-1-re vezetett. Innen kicsit fel tudott támadni a címvédő, de csak 8-4-ig tudott feljönni, ahonnan O'Sullivan simán fejezte be a döntőt, és nyert 10-4-re.

„Az öt Masters-győzelem igazi álom, főleg, hogy van öt vb-címem és négyszer angol bajnok is voltam - ez több, mint amiről valaha is álmodni mertem. Öregebb vagyok már jóval, mint Mark és a többiek, ezért nagyon jól esik, hogy tudom velük tartani a lépést. Szeretnék 40-en túl is nyerni egy vb-t, mint Tom Watson a golfban."

Selby az elmúlt hét évben ötödször jutott be a döntőbe, de csak kétszer tudott nyerni, míg O'Sullivan tizedszer volt a fináléban - csak az elmúlt évtizedben hetedszer. A 38 éves angol ráadásul úgy nyerte meg a májusi vb után és a Masterst is, hogy 2012-ben még féléves pihenője után a visszavonulást fontolgatta.

Rovatok