Index Vakbarát Hírportál

Nébald György a Honvéd társadalmi elnöke

2014. január 30., csütörtök 22:48

Nébald György olimpiai bajnok kardvívó lett a Budapesti Honvéd Sportegyesület társadalmi elnöke.

    Az Olimpiai Bajnokok Klubját vezető, emellett a sportállamtitkárság sportszakmai főosztályvezetőjeként is tevékenykedő hatszoros világbajnok korábbi vívót - aki egyedüli jelöltként indult az elnöki posztért - egyhangúlag választották meg a BHSE közgyűlésén.
    Nébald az MTI csütörtöki megkeresésére azt mondta, társadalmi elnökként vezeti majd a klubot, amelyben 1970-től 1993-ig tartó sportolói pályafutása során végig szerepelt, s mivel a további pozícióival nincs összeférhetetlenség, így azokat a feladatokat is változatlanul ellátja.
    "A kormány megszavazta a kiemelt sportegyesületek, köztük a Honvéd pénzügyi támogatását, amelynek segítségével el lehet kezdeni az adósságrendezést, és a klub szakosztályainak stabilizálását" - nyilatkozta Nébald. Kiemelte, legfőbb céljának azt tekinti, hogy a kormány által nyújtott támogatást az ő segítségével minél hatékonyabban tudja felhasználni a fővárosi egyesület.
    A 2006 és 2010 között a kardválogatott szövetségi kapitányi posztját is betöltő szakember hozzátette, sportolói pályafutása, valamint az azt követő időszak során összegyűjtött hazai és nemzetközi kapcsolatait, illetve tapasztalatait felhasználva szeretne hatékonyan segíteni korábbi klubjának.

Rovatok