Index Vakbarát Hírportál

Indulhat a strandröplabda eszközbeszerzés

2014. február 28., péntek 09:59

A Magyar Röplabda Szövetség elnöke hosszas előkészítő munka után a tegnapi napon írta alá a forrásokat felügyelő BMSK Zrt-vel a fejlesztési megállapodást. A központi sportfinanszírozásból a MOB és az EMMI szakmai felügyelete mellett az MRSZ összesen 90 millió Ft-ot fordíthat infrastruktúra fejlesztésre a 2013. II. félévet és 2014. I. félévet felölelő finanszírozási időszakban. Ennek egy részét fordítja most a szakszövetség strandröplabda eszközök beszerzésére. A Magyar Röplabda Szövetség újra professzionális keretek között szeretné megszervezni a 2014-es Strandröplabda Országos Bajnokságot, de a Szövetség jelenlegi eszközparkja azonban erre nem volt alkalmas. Ezért az MRSZ egy fejlesztési projektet készített elő, amelyben új, európai színvonalú eszközöket szeretne vásárolni. Összesen 40 millió Ft-ot terveznek erre a célra fordatani, nyílt közbeszerzés keretein belül.

„A Szövetség alapfeladatai közé tartozik a színvonalas Országos Bajnokság megszervezése. A korábbi években azonban ezeket vagy nem rendezte meg, vagy külső cégeknek adta ki. Ebben az évben ez jelentősen változik. 2014-ben egy új koncepcióval indulunk neki a szezonnak. Az a tervünk, hogy városok főterein rendezzük meg a 4+1 fordulós Strandröplabda Országos Bajnokságot. Ehhez terveztünk most egy fejlesztési projektet, amelyben az alapfeladatunk ellátásához vásárolunk profi eszközöket” – mondta Poór Csaba, az MRSZ elnöke.

A beszerzési tervekben több komplett mobil strandröplabda pályát vásárol az MRSZ, amelyben a világítástechnika mellett, hangtechnika, kihelyezhető mobilpálya-szettek, parkröplabda szettek és mobil lelátó is szerepel.

”Az a célunk, hogy a bajnokságot újra egy komolyan vehető versenyrendszerré fejlesszük, hogy újra sok versenyző vegye komolyan a strandröplabdát. Mi komolyan vesszük, hiszen ezért tervezünk egy ekkora beruházással, amely elsősorban a versenyzők és a versenyzés körülményeit teszik európaiabbá. Ehhez a tervünkhöz kaptunk kormányzati segítséget” – tette hozzá az MRSZ elnöke.

A Szövetség hamarosan elindítja a közbeszerzési eljárást és várhatóan még a strandröplabda szezon elindulása előtt megérkeznek az új eszközök.

Rovatok