Index Vakbarát Hírportál

Nyílt lesz az asztalitenisz ob, Póta nem indul

2014. február 28., péntek 09:55

A hétvégén rendezik a 97. asztalitenisz országos bajnokságot, amelynek ezúttal - 2012 után ismét - a celldömölki Városi Sportcsarnok ad otthont. A házigazda klub 2006-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt egykori versenyzője, Mercz Gábor emlékének ajánlja a viadalt.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a nőknél lesz egy nagy hiányzó az utóbbi időben remek formát mutató Póta Georgina, ő egészségi probléma miatt nem tud asztalhoz állni. Távollétében többen is esélyesek a végső sikerre: Pergel Szandra korábban háromszor is döntőt játszhatott, de nyernie egyszer sem sikerült, Ambrus Krisztina tavaly meglepetésre lett első, s most akár meg is védheti címét, a többszörös bajnok Braun Éva mellett a rutin, a budaörsiek válogatott játékosa, Madarász Dóra mellett pedig a fiatalos lendület szól.

A férfiaknál Pattantyús Ádám a címvédő, de rajta kívül több korábbi bajnok is ott lesz az indulók között. A házigazda együttes játékosa, Fazekas Péter már három alkalommal is legyőzhetetlennek bizonyult, ráadásul 2012-ben is - amikor legutóbb Celldömölkön bonyolították le az ob-t - ő nyert. A négyszeres bajnok Jakab János is jó esélyekkel indul, míg Lindner Ádám 2002-es, Muskó Péter 2010-es, Vitsek Iván pedig 1992-es sikerét próbálja megismételni. A Dániában légióskodó, szintén válogatott Kosiba Dániel ugyanakkor még nem rendelkezik ob-elsőséggel, s a legfiatalabb generáció tagjai - Lakatos Tamás és Szudi Ádám - is meglepetést okozhatnak.

Női párosban Póta és Lovas Petra távollétében biztosan elmarad a címvédés, s így a tavaly ezüstérmes Pergel, Madarász duó a legesélyesebb a győzelemre. A férfiak hasonló számában Lindner és Gerold Gábor kettőse a címvédő, rajtuk kívül a papírforma alapján a Kosiba, Jakab és az ifjúsági Európa-bajnok Lakatos, Szudi páros szólhat bele a bajnoki cím sorsába.

Az ob győztesei és a helyezettjei pénzdíjazásban részesülnek, egyesben 60 ezret, párosban fejenként 20 ezer forintot ér a bajnoki cím.

Az ob programja:

Szombat:

női páros, férfi páros az elődöntőig 10.00

női egyes, férfi egyes selejtező 12.00

női egyes, férfi egyes főtábla 1. forduló 16.30

Vasárnap:

női egyes, férfi egyes főtábla 10.00

női páros, férfi páros elődöntő 15.00

női egyes, férfi egyes elődöntő 15.30

női páros, férfi páros döntő 16.15

női egyes, férfi egyes döntő 17.00

Rovatok