Index Vakbarát Hírportál

Pistoriusnak mindene rámegy a perre

2014. március 21., péntek 09:48

A barátnője meggyilkolásával vádolt Oscar Pistoriusnak el kell adnia legértékesebb házát, hogy fedezni tudja elhúzódó pere költségeit.

A sportoló védelmét Dél-Afrika két legismertebb ügyvédje, Barry Roux és Kenneth Oldwadge látja el, de csapatában van még három ügyvéd és két szakértő is. 

A műlábú futó már az elejétől saját maga finanszírozta költségeit, mostanra azonban elfogyott a pénze, ezért kell megválnia a Silver Woods-i ingatlantól, ahova Reeva Steenkamp meggyilkolása óta nem tért vissza, nagybátyja pretoriai otthonában élt visszavonulva. Pistorius tavalyi bírósági meghallgatásain egyébként 426 ezer dollárra becsülték az ingatlan értékét, a sportoló most egy korábbi edzőjének ingatlanirodáját bízta meg az eladással. 

A szabadlábra helyezés tárgyalásakor a futó azt mondta, további 300 ezer dollár értékben vannak ingatlanjai, év 140 ezer dollár megtakarítása is van. A műlábú atlétának évente 500 ezer dollár bevétele volt a futásból, azonban lassan két éve nem versenyzett, legnagyobb szponzorai pedig elhagyták a gyilkosság után. 

A Pistorius per néhány nap szünet után hétfőn folytatódik a dél-afrikai Pretoriában. Korábban arra számítottak, hogy legkésőbb március 20-án végeznek, de még mindig a bizonyítékok bemutatásával telnek a napok. 

Rovatok