Index Vakbarát Hírportál

A zseni elmondja, hogy kell 147-et lökni

2014. március 28., péntek 13:40

Az ötszörös világbajnok, Ronnie O'Sullivan kielemezte legutóbbi maximális brékjét. A sznúkerben egy frame-en belül a 147 pont a legtöbb, ami elérhető, ehhez el kell tenni a zsebekbe mind a 15 pirosat, utána mindig a feketét, majd végül meghatározott sorrendben a többi színes golyót.

O'Sullivan 8-3-ra vezetett a kínai Ting Csünhuj (Ding Junhui) ellen a Welsh Openen, a legnagyobb tornák egyikén, amikor ez következett:

A bréket indító lökést az egyik legnehezebbnek nevezte, a fehér golyó terelése miatt. A 30. pont környékén még nem gondolt a 147-re, csak a frame-et akarta megnyerni. Az 5. fekete után nem volt optimális helyen a fehér, ekkor távol került a maximális brék.

Két lökésével volt különösen elégedett, amivel eltette a 7. feketét, és amikor átlépte a százat. Azt a lökést hosszasabban is elemezte, hogyan kellett visszahúzással terelnie a fehéret, hogy jó pozícióba kerüljön a feketére, ami egyébként szerinte nem sikerült tökéletesen.

A kék golyónál hamiskásan nevetett, tudta, meglesz a 147. Az utolsó golyónál kezet váltott, balkezes lökéssel tette el a feketét és ment, hogy fogadja Ting Csünhuj gratulációját, mivel így 9-3-ra nyert.

A sportág történetében ez volt a 105., hivatalos versenyen elért maximális brék, a listát O'Sullivan vezeti, éppen egytucat 147-e van.

Rovatok