Index Vakbarát Hírportál

A riói szervezők garanciákat adnak

2014. április 10., csütörtök 10:38

A 2016-os Rio de Janeiró-i olimpia szervezői garanciákat adnak, hogy mindennel időben elkészülnek, és közleményük szerint nagyszerű játékokat rendeznek.

A brazilok azt követően kényszerültek megnyugtatni a közvéleményt, hogy szerdán több nemzetközi sportági szövetség, illetve a Nemzetközi Olimpiai Bizottság újabb és egyre élesedő kritikákat fogalmazott meg az előkészületekkel kapcsolatban, többen már egy B terv kidolgozását kérik. Van olyan sportcsarnok, amelynek munkálatai még el sem kezdődtek, pedig nyolc sportág versenyeinek is otthont adna, ráadásul hétfőn az Olimpiai Parknál a munkások lezárták az utakat, és jobb munkakörülményeket követeltek, írta az MTI.

A riói szervezők közleményben jelezték: meghallgatták a kritikákat, kezelik a helyzetet, és napról napra lépnek előre. A NOB már szerdán jelezte, külön munkacsoportokat hoz létre azzal a feladattal, hogy kezeljék a problémákat. Ugyanakkor Mark Adams NOB-szóvivő hangsúlyozta, nincs B terv, de elvesztegetni való idő sem. Hozzátette: nagyon szigorúan ellenőrzik majd a munkákat, azonban hisznek benne, hogy a szervezők időre megoldják a feladatokat.

Kedden Francesco Ricci Bitti, a nyári olimpiai sportágak szövetségének (ASOIF) vezetője közölte, komoly aggodalmakra adnak okot a riói előkészületeknél tapasztalható csúszások, s ha továbbra is így haladnak a dolgok, fel kell készülni lehetséges új helyszínek kijelölésére.

A riói olimpia előkészületeivel kapcsolatos félelmeket erősítik az idei futball-világbajnokság stadionjainál tapasztalható csúszások. Több aréna még mindig nem készült el, így a június 12-i nyitómérkőzés helyszínén, a Sao Pauló-i létesítményben is dolgoznak még. A stadionban közel két hete halálos balestet szenvedett egy munkás, emiatt hétfőig álltak a munkálatok azon a részen, ahol a tragédia történt.

Rovatok