Index Vakbarát Hírportál

Fusson virtuálisan az olimpiai lánggal!

2014. május 10., szombat 13:04

Április 30-án nem csupán a valódi fáklya indult útnak Athénból Nancsingba, az ifjúsági olimpiai játékok helyszínére, hanem a virtuális is, amelyet bárki „kezébe vehet” az internet segítségével.

Ahhoz, hogy vinni lehessen a virtuális fáklyát, le kell tölteni az ehhez szükséges, 16 nyelven kezelhető alkalmazást iOS-re, Androidra vagy bármely számítógépre. Ezt követően regisztrálni kell, majd mindenki megtervezheti a saját profilját, végül pedig fel kell esküdnie arra, hogy legjobb tudása szerint látja el a feladatot.

A láng a játékokon részt vevő mind a 204 tagországot megjárja – Magyarországra május 11-én, reggel 8 órakor ér, és délután 4 órakor indul tovább következő állomáshelyére. Az újítással elsősorban a fiatalabb korosztályt célozzák meg a rendezők, de minél több embert szeretnének bevonni annak érdekében, hogy stílusosan vezessék fel a II. ifjúsági olimpiai játékokat. A YOG-ot augusztus 16-28. között rendezik a kínai Nancsingban.

Magyarországon két alkalommal járt az olimpiai fáklya: 1936-ban és 1972-ben. Legutóbb Polyák Imre futott Magyarországon olimpiai fáklyával, ő adta át a nyugati határszélen, 1972-ben, az osztrák futónak. 2017-ben mindenképp lesz olimpiai fáklyafutás Magyarországon, a győri Ifjúsági Olimpiai Fesztivál részeként.

Rovatok