Index Vakbarát Hírportál

Szívrohamot kapott Pistorius pszichiátere

2014. június 29., vasárnap 18:02

Oscar Pistoriust harmincnapos pszichiátriai megfigyelésre küldte a pretoriai bíróság. Ez most letelt, és hétfőtől folytatódik a műlábú futó gyilkossági pere.

Pistoriusnak nem kellett beköltöznie a pszichiátriára, de júniusban minden munkanap be kellett mennie. Naponta hét órát töltött vele három pszichiáter és egy klinikai pszichológus, hogy kiderítsék, lelkiállapota milyen hatással lehetett Reeva Steenkamp meggyilkolására. A vizsgálat eredményét valószínűleg hétfőn már közlik is a pretoriai bíróságon. Az egyik pszichiáter, Leon Fine azonban nem régen szívrohamot kapott, kórházba került és késlekedést okozhat az, hogy még nem írta alá a jelentést.

A bíróság azután rendelte el a szakvizsgálatokat, hogy a futó védelmében beidézett tanú, Meryll Vorster azt mondta, Pistorius gyerekkora óta szorongásos zavarban szenved.

A futó azt állítja, tavaly február 14-én hajnalban véletlen lőtte le házában Reeva Steenkampot, mert azt hitte, betörő. A vád szerint azonban előre eltervezett volt az emberölés.

Rovatok