Index Vakbarát Hírportál

Vb-bronzért küzdhet a férfi kardcsapat

2014. július 21., hétfő 15:39

Az elődöntőben vereséget szenvedett a dél-koreaiaktól, így utolsó mérkőzésén a bronzéremért léphet pástra az oroszokkal szemben a magyar férfi kardcsapat a kazanyi vívó-világbajnokságon.
 

A Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Szatmári András, Decsi Tamás összeállítású válogatott az ukránok és az olaszok legyőzése után a dél-koreaiakkal találkozott, és ahogy negyeddöntős fellépésén, úgy ezúttal sem esélyesként vívott. Az egyéni világranglista első két helyezettje, a Kazanyban ezüstérmes Gu Bon Gil, valamint Kim Jung Hvan szerepelt többek között a túloldalon. Ezúttal a magyarok nem is tudták borítani a papírformát, simán kikaptak a dinamikusabbnak, agresszívabbnak, gyorsabbnak tűnő ázsiaiaktól. A kilenc asszóból hetet utóbbiak nyertek, a magyar csapatnak pedig egy-egy döntetlenje, illetve győzelme volt. Ez a kettő Szilágyi nevéhez fűződik, de a megnyert párharc nem befolyásolta döntően a végkimenetelt, mivel a legvégén zajlott, amikor a dél-koreaiak már nagy különbséggel vezettek.
    A sérülten pástra lépő Szatmárit menet közben Decsi váltotta, de ő sem tudott javítani az összképen. Öt vereség után jött a döntetlen, majd 24-40-es állást követően Szilágyi 8-5-ös győzelme. A vége 13 tusos vereség lett.
    A másik ágon a németek meglepetésre legyőzték a címvédő oroszokat, így a magyarok a házigazdák csapatával csapnak össze a bronzéremért, közép-európai idő szerint 16.10-kor.
    Eredmények:
    a 16 között:
Magyarország-Ukrajna 45-39
    negyeddöntő:
Oroszország-Franciaország 45-34
Németország-Egyesült Államok 45-41
Koreai Köztársaság-Románia 45-37
Magyarország-Olaszország 45-39
    elődöntő:
Németország-Oroszország 45-40
Koreai Köztársaság-Magyarország 45-32

Rovatok