Index Vakbarát Hírportál

Melegcsókkal kezdődött a birodalmi megnyitó

2014. július 24., csütörtök 17:08

Hiába idézték meg még a Loch Ness-i szörnyet is és vetették be Rod Stewartot és Susan Boyle-t Glasgowban, a Nemzetközösségi Játékok nyitóünnepségén skót terrierek és egy melegcsók lopta el a show-t.

A csapatok bevonulásánal szokatlan módszert választottak a szervezők, az országok élén masírozónak nem táblát vagy zászlót kellett vinnie, hanem egy skót terrier pórázát kellett fognia. A kutyán lévő takaróra pedig az ország neve volt ráhímezve. A mutatványhoz 41 kutyát használtak, közülük 30-nak két kört kellett tennie, így mind a 71 részvevő csapat sétáltathatott.

Ezen jobbára csak mosolyogtak a nézők, de azon már sokan kiakadtak, amikor a színész-énekes John Barrowman megcsókolta az egyik táncost, majd egy oltár előtt színlelt házasságot kötöttek. Az üzenet egyértelmű volt, a Nemzetközösséghez tartozó 53 államból 42-ben még mindig bűnnek számít, ha valaki meleg.

Melegcsókkal kezdődött a Nemzetközösségi Játékok nyitóünnepsége

Az események nemcsak a stadionban zajlottak, négy Srí Lanka-i kerékpárost rendőrök fogtak el, mert azok az autópályát választották edzeni. Elmondták nekik, hogy ezzel megsértették a szabályokat, de megúszták egy figyelmeztetéssel, és miután felpakolták a kocsijukra a kerékpárokat, el is mehettek.

Just seen the Sri Lankan cycling team on the M74. Suppose it is a nice wide road!! pic.twitter.com/1sMV3ZDAin

— Jonathan Brownlee (@jonny_brownlee) 2014. július 23.

A játékok még el sem kezdődött, de az angolok máris elveszítették az egyik reménységüket, az öt- és tízezer méter olimpiai címvédője, Mo Farah most is duplázni akart, de nem épült fel rendesen betegségéből, így visszalépett a versenyzéstől.

A szervezés eddig tökéletes. A nemzeti hős, hatszoros olimpiai bajnok Sir Chris Hoyt nem engedték be a róla elnevezzett velodromba, mert nem volt hozzá belépőkártyája. Az egykori kerékpáros aztán elmagyarázta, hogy kicsoda ő, így végül beengedték. „Nem ismertem fel őt, az anyám meg fog ölni ezért" – szabadkozott később a női biztonsági őr.

Rovatok