Index Vakbarát Hírportál

Gatyarángatós, fetrengős pingpongsztár a skótok új kedvence

2014. július 25., péntek 16:41

A glasgow-i Nemzetközösségi Játékok első napján mindjárt egy világcsúcs is született, a másodikon pedig minden idők egyik legjobb asztaliteniszes örömködését is bemutatta egy skót versenyző.

A női 4x100 méteres gyorsváltó előfutamában Ausztrália már a B csapatával is elég jó időt (3:34.57) ment, így már ekkor lehetett sejteni, hogy a döntőben a világcsúcs is veszélybe kerülhet. A Bronte Campbell, Melanie Schlanger, Emma McKeon és Cate Campbell összeállítású csapat aztán igazolta is a várakozásokat. Már az első váltótag világcsúcs részidőn belül úszott 46 századmásodperccel. Ez ugyan elveszett a második váltásnál a harmadik és negyedik úszó gyorsabb volt, mint a korábbi világcsúcsot tartó hollandok, így 3:30.98-ra javították a 2009-es 3:31.72-es rekordot.

Gatyarántós örömünnep a skót pingpongosnál

Az asztaliteniszezők még  csak a selejtezőknél járnak, de már így is óriási izgalmakat éltek át a hazaiak. Skócia Kanadával kezdett a férfiak csapatversenyében. Nem túl jól, az első párban Pierre-Luc Therriault már 2-0-ra vezetett Gavin Rumgay ellen. A harmadik szettet szorosan, 11-9-re már ő nyerte, de a negyedik is nagyon kiélezett volt, 11-10-nél ütött nyerőt. Ekkor valami kiszakadt belőle, és sortját felrántva, alsónadrágját is megmutatva ünnepelt. Az ötödik játszma már sima lett, 11-2-re nyert Rumgay, de utolsó pontját látványosan védekezve, messziről visszadobált labdákkal nyerte. Rumgay ezután is óriásit ünnepelt, körbefutott, majd a földön is hempergett egy kicsit. Csapat végül 3-1-re verte Kanadát.

Csütörtökön II. Erzsébetnek sem volt könnyű napja az úszóversenyeken, a kalapháborúban súlyos vereséget szenvedett. A királynő nem kapott külön páholyt az uszodában, ugyanolyan székre ültették, mint bárki mást, de az előtte ülő nő – aki szinte ugyanolyan kalapot viselt, mint ő –, szinte mindent kitakart előle.

Leszakadt gumival versenyzett a trinidadi

A pályakerékpárban nem kezdtek túl jól az angolok, hiába vártak aranyat, a háromszoros olimpiai bajnok és Tour de France-győztes Bradley Wigginsszel felálló 4000 méteres csapat üldözőversenyben csak másodikok lettek. A pályásoknál már a versenyek előtt volt baleset, a kanadai Nic Hamilton közel 60-as tempóval ütött el egy bírót. Hamilton az eszméletét is elveszítette, így már el sem indulhatott. A Trinidad és Tobabagó-i Quincy Alexander csoda, hogy megúszta bukás nélkül. A repülőverseny selejtezőjében rosszul felragasztott gumija letekeredett hátsó kerekéről, és a felnin gurult a csúcsós fapályán.

Rovatok