Index Vakbarát Hírportál

Esküt tett az ifjúsági olimpiára utazó csapat

2014. július 31., csütörtök 15:27

Letette az esküt a nankingi II. nyári ifjúsági olimpiára utazó 57 magyar sportoló csütörtökön. A fogadalom szövegét két úszó, a négy évvel ezelőtti, szingapúri ifjúsági olimpián aranyérmes Kapás Boglárka, valamint Gyurta Dániel, a London bajnoka mondta elő. Az olimpiai bajnokok nemzeti színű zászlóját az egyik nankingi éremesélyes, Halász Bence kalapácsvető vette át Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázótól, írja az MTI.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke beszédében úgy fogalmazott: "a magyar sportban van erő, és hiszem, hogy hittel és lelkesedéssel képesek leszünk megoldani az előttünk álló feladatokat, és sikeresek leszünk a világbajnokságokon, olimpiákon". Az elnök köszönetet mondott a magyar sportban működő műhelyeknek, ahol a fiatal sportolókat kinevelték, a magyar kormánynak a komoly anyagi és erkölcsi támogatásért, továbbá a szervezésben részt vett MOB-os kollégáinak, valamint a sajtó munkatársainak.

Az augusztus 16. és 28. között Kínában megrendezendő ifjúsági játékokon 204 ország sportolói vesznek részt. Magyarországot 16 sportágban 26 fiú és 31 lány sportoló képviseli a 15-18 éves fiatalok világeseményén. A legnépesebb csapat az atlétáké, 10 emberrel, utánuk az úszók és a kosárlabdázók következnek, egyaránt nyolc-nyolc fővel.

Rovatok