Index Vakbarát Hírportál

4 napig ment a japán baseballmeccs

2014. szeptember 1., hétfő 14:29

Minden idők talán leghosszabb baseballmeccsét játszották le Japánban, ahol a nemzeti baseball-torna elődöntőjében a Csukjo és a Szotoku középiskolák csapatai találkoztak.

Az elődöntőt még csütörtökön kezdték, de csak vasárnap, augusztus 31-én lett vége, miután nemhogy a rendes játékidőnek számító 9 inningben, de a hosszabbítás következő 40 játékrészében sem tudtak dönteni a továbbjutásról. Ráadásul mindezt úgy, hogy 49 inningen keresztül egyetlen futás (pont) sem született, ám az ötvenedikben a Csukjo 3-0-ra elhúzott, amire már nem tudott válaszolni a Szotoku.

A Csukjo kezdő dobójátékosa, Macui Taiga 709 dobással zárt az 50 inning végére, ami még a négy nap alatt is elképesztő teljesítmény, a dobójátékosokat ugyanis ritkán engedik 100-120 dobás fölé a vállukat és könyöküket érő terhelés miatt – még úgy is, hogy ezt a meccset egy gumilabdás ligában tartották, aminek az eldobása valamivel kisebb terhet jelent, mint a rendes baseball-labdáké.

A vesztes Szotoku dobója, Isioka Jukija sem dobott sokkal kevesebbet, ő 689-cel fejezte be az elődöntőt, de riválisa, Macui teljesítményét tovább növeli, hogy a vasárnapi esti döntőn is besszállt a játékba és további 77 dobást préselt ki magából, hozzásegítve a Csukjót a Miura Gakuen elleni 2-0-s győzelemhez.

4 napos japán baseballmeccs

Ha az elődöntőben nem született volna döntés az 54. inning végéig, egy egyszerű sorsolás döntött volna a továbbjutásról, ami négy napnyi játék után minden bizonnyal frusztráló lett volna a vesztes félnek.

Rovatok