Index Vakbarát Hírportál

Mitől fejlődik a futball?

2014. szeptember 1., hétfő 13:16

Mi ez a hülyeség? - teszi fel Ön, kedves olvasó a kérdést, ha végigolvassa ezt a blogposztot. Nos, Ön rosszul gondolkodik. Mindjárt rávilágítok arra, hogy miért.

Mitől fejlődik a futball? Nem tudományfilozófiai értelemben, hanem nagyon is gyakorlati értelemben tettem fel magamnak ezt a kérdést az elmúlt hetekben többször. És akkor nem gondoltam arra, hogy ez egy hülye kérdés. Ön se tegye!

Amúgy is azt hiszem, téved, aki az erő-taktika-technika-háromszögben gondolkodik, mert a válasz sokkal egyszerűbb, mint hinnénk.

Legelőször is, azt mindenki tudja, hogy egy meccs nem a kezdősípszóval kezdődik, hanem már a csapatok pályára lépésének pillanatában.

Duplaköszöntés

Ki, mekkora önbizalommal, mennyire energikusan lép a gyepre, mennyire határozottan dönti el a csapatkapitány, hogy a kezdést, vagy a térfelet választja-e a csapata, majd jön a játékvezetők és az ellenfél köszöntése. (Amúgy azt tudja valaki, hogy a két csapatkapitány és a játékvezetők egymással miért kétszer fognak kezet? Kézfogás, érmefeldobás, választás, fényképezés a bírókkal, majd megint kézfogás).

Futball

Ennek semmi értelme. De igazán csak akkor lesz egyszeriben világos, mennyire fájdalmasan erőltetett a kétszeres kézfogás, ha megnézzük a mindig előttünk járó Iker Casillast, aki a Sevilla elleni kupadöntőn nem volt hajlandó kétszer kezet fogni, hanem a képek elkészülte után faképnél hagyta a pacsizni vágyó játékvezetőket. Ez mindenképpen egy üdvözlendő irány.

Szinkronrúgás

Ha eddig nem volt, mostantól legyen külön pontozásos része is a futballnak. A végeredményt elméletben nem befolyásolná, de amint a Honvéd-Újpest-meccsen látható volt, a nem tökéletesen kivitelezett szinkronrúgás sajnos góltól fosztja meg csapatunkat.

Hogy a kapus, vajon miért adta oda a földön fekvő ellenfelének a labdát, azon még gondolkodom.

Futballbirkózás

A Nyíregyháza-Pápa-meccs egyik különösen jól sikerült jelenete egy szépen kivitelezett dobás volt, ami után kétségbeesetten néztek a partjelzőre a játékosok. A bírók azonban nem segítették ennek a sportnak a fejlődését, egyszerűen keresztül néztek az újítókon.

Birkozas a nyíregyházi futballmeccsen

Ha önnek is vannak a futball fejlődését apránként előmozdító ötletei, kérjem, küldje el nekem.

Rovatok