Index Vakbarát Hírportál

Tornacsarnokot neveztek el Pars Krisztiánról

2014. szeptember 2., kedd 13:26

Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvetőről nevezték el a Bercsényi Miklós Általános Iskola felújított tornacsarnokát Szombathelyen. A keddi névadó ünnepségen a 2012-es ötkarikás aranyérmes, kétszeres Európa-bajnok megilletődve mondott köszönetet a megtiszteltetésért és a felé irányuló sok szeretetért, amit az olimpiai bajnoki cím elnyerése óta kapott.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere úgy fogalmazott: fontos, hogy az ifjúság elé olyan példaképeket állíthatnak, mint Pars Krisztián, aki legyőzte a világot és akiért a londoni olimpia idején a Szombathely főterén felállított kivetítők előtt egy egész város szurkolt, hogy övé legyen a legnagyobb dobás.

A szombathelyi iskola tornacsarnokának belseje a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Diáksport Szövetség, illetve az egyik hazai piacvezető festék- és vakolatgyár (Poli-Farbe) által közösen kezdeményezett, az Én iskolám bajnoka elnevezésű program keretében újult meg.

Az iskola 374 diákja használhatja a felújított tornacsarnokot, amelynek kifestésére évek óta nem jutott elegendő pénz. Különleges színfoltja volt az ünnepségnek, amikor kerekesszékes tanulók egészséges társaikkal együtt adtak elő egy zenés, táncos produkciót. Az integrált oktatási rendszerben működő iskolában különleges gondozást igénylő mozgás-, látás- és hallássérült gyerekek is tanulnak.

Pars Krisztián a névadó ünnepség után az MTI-nek elmondta: mindig szívesen megy a gyerekek közé, ha hívják, olimpiai bajnokként feladatának tekinti a sport népszerűsítését. Elmondása szerint megtiszteltetés a számára, hogy a gyerekek példaképnek tekintik, a felelősségnek, ami pedig ezzel jár, igyekszik megfelelni.

Rovatok