Index Vakbarát Hírportál

Jól sikerült a magyarok díjhajtása

2014. szeptember 5., péntek 18:55

 

A díjhajtás után egyéniben Dobrovitz József a hatodik, Lázár Zoltán pedig a nyolcadik helyen áll, míg az ifj. Dobrovitz Józseffel kiegészülő magyar csapat harmadik a franciaországi Caenben zajló Lovas Világjátékokon, amely négyévente mind a hét szakág világbajnokságát magában foglalja.

A hétszeres világbajnok Lázár Zoltán 47,84 hibapontot kapott a bíróktól, míg a 2004-es kecskeméti vb-n csapatban aranyérmes Dobrovitz József, a 46 fős mezőny utolsó hajtójaként 46,78 hibaponttal zárta a nyitószámot. Utóbbi fia, ifj. Dobrovitz József már csütörtökön bemutatta a gyakorlatát, 57,10 hibapontjával pedig 23. pozícióból várja a folytatást.

"Összességében elégedett lehetek. Egyrészt mindhárman idei legjobb díjhajtásukat produkálták, másrészt azt szerettem volna, ha csapatban 100 hibapont alatt maradunk és ez sikerült. Rég volt ilyen, hogy az első nyolcban két magyar legyen a díjhajtás után, amely a leggyengébb számunk" - értékelt az MTI-nek Tóth Tamás szövetségi kapitány, aki hozzátette, innentől már nincs szerepe a bírói szubjektivitásnak.

A szakvezető arról is beszélt, hogy a magyar trió hátránya ugyan kicsit nagyobb a remélt tízpontosnál a hollandokkal szemben, de a vb-k utáni legrangosabb aacheni viadalon, melyen második lett Magyarország, ez húsznál is több volt, ráadásul a második amerikaiak alig több mint hatpontos előnye nem túl sok, tekintve, hogy ők maratonhajtásban nem annyira erősek.

A díjhajtás után a két éve ezüstérmes amerikai Chester Weber vezet 32,21 hibapontos teljesítményével a kétszeres címvédő ausztrál Boyd Exell előtt, akinek hátránya több mint három pont, míg a harmadik holland Theo Timmermann öt ponttal van lemaradva.

Csapatban a háromszoros címvédő holland hármas áll az élen viszonylag nagy különbséggel: közel kilenc ponttal az amerikaiak és több mint 15 ponttal a magyarok előtt.

Szombaton a maratonhajtást, vasárnap pedig az akadályhajtást rendezik meg. A háromfős csapatok eredményébe minden számban a két jobbik hajtó teljesítménye számít bele.

Állás a díjhajtás után:

egyéni:

1. Chester Weber (amerikai) 32,21 hibapont

2. Boyd Exell (ausztrál) 35,51

3. Theo Timmermann (holland) 37,28

...6. Dobrovitz József 46,78

...8. Lázár Zoltán 47,84

...23. ifj. Dobrovitz József 57,10

csapat:

1. Hollandia 79,40 hibapont

2. Egyesült Államok 88,31

3. Magyarország 94,62

Rovatok