Index Vakbarát Hírportál

140 km/h-s dobás törte szét a miami baseballos arcát

2014. szeptember 12., péntek 11:20

Brutális erejű dobást kapott az arcába Giancarlo Stanton, a Miami Marlins egyik legjobb játékosa, súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Egészen eddig elképesztő szezonja volt Stantonnak, aki a National League MVP-címének az egyik legfőbb esélyese volt, de kérdés, hogy mikor játszhat legközelebb, miután a csütörtök esti meccsen a Milwaukee Brewers dobójátékosa, Mike Fiers arcon találta.

Fiers labdája 88 mérföld/órás, vagyis valamivel több, mint 140 km/h-s sebességgel találta el Stantont, akit hordágyon kellett levinni a pályáról az ápolás után, kórházba is szállították. Ráadásul rövid időre az eszméletét is elvesztette.

Már a home plate-nél (hazai bázis) is jól látható volt, hogy vérzett az arca, a kórházban az is kiderült, hogy amellett, hogy felszakadt a bőre, több helyen eltört az arccsontja és több foga is kitört.

Mivel a játékvezetők döntése alapján Stanton meglendítette az ütőjét a labda felé, Reed Johnson folytathatta Stanton helyén, akit szintén eltalált Fiers, igaz, csak a karján. Emiatt kisebb dulakodás kezdődött a két csapat között, a Marlins vezetőedzőjét és egyik játékosát is kiállították, de végül sikerült lecsillapítani az indulatokat. A mérkőzést végül a hazai Brewers nyerte 4-2-re, de Fiers nem győzött bocsánatot kérni Stantontól twitteren, akinek mihamarabbi felépülést kívánt.

Marlins-Brewers brawl

Nem sokkal korábban Chase Headleyt, a New York Yankees játékosát is arcon találta egy dobás, de ő komolyabb sérülés nélkül megúszta, bár a mérkőzést nem tudta folytatni.

Rovatok