Index Vakbarát Hírportál

Kickboxos lesz a 213 centis, 138 kilós NBA-kosaras

2014. szeptember 24., szerda 12:06

Sportágat vált és és profi kickboxos lesz a szerb kosárlabdázó, Darko Milicsics. Igéretes pályafutás elé nézett 2003-ban, amikor az NBA játékosbörzéjén a Detroit Pistons a második helyen választotta ki. 2004-ben már aranygyűrűt, azaz NBA bajnoki címet is nyert.

Később az Orlando Magic, a Memphis Grizzlies, a New York Knicks, a Minnesota Timberwolves, és végül a Boston Celtics kosarasa is volt, de már csak marginális szerepet töltött be csapatainál. Kilenc év után jött rá, hogy nem érzi jól magát az Egyesült Államokban. Detroitban kifejezetten utálták, utolsó csapatánál, a Bostonnál pedig maga kérte, hogy kiléphessen a szerződésből, családi okokra hivatkozott.

Visszatért Európába, de a hírneve annyira elkopott, hogy egyszerűen nem talált magának csapatot. Két éve döntött úgy, hogy a kosárlabda helyett a harcművészetek felé fordul.

Kickboxos lesz az NBA-kosaras

Az utóbbi másfél évben keményen dolgozott edzőjével a remek felépítésű sportoló. A 213 centis, 138 kilós Milicsics az első profi meccsét decemberben vívja majd, még nem tudni, ki ellen. De az biztos, hogy nagy feltűnést fog kelteni Carmelo Anthony, Dwyane Wade, vagy Chris Bosh egykori ellenfele a kötelek között.

Rovatok