Index Vakbarát Hírportál

Nemzetközi evezős verseny Szolnokon

2014. október 3., péntek 15:49

Szombaton és vasárnap nemzetközi evezős versenyt rendeznek a Holt-Tisza szolnoki szakaszán; a XVII. Tisza Kupán több mint húsz egyesület sportolói mérik össze tudásukat felnőtt és utánpótlás korosztályban.

A viadalon az evezős sportban szokatlan távon, 1000 és 500 méteren ragadnak lapátot a résztvevők. A nagy nemzetközi versenyek végeztével a téli alapozás előtt ez lesz az egyik utolsó nagy evezősverseny.

"Az 1901-ben alakult Tisza Evezős Egylet idén ünnepli újjáalakulásának 20. évfordulóját. Ezen 20 év alatt most rendezzük 17. alkalommal a Tisza Kupát, amely közel tíz éve benne van a nemzetközi vérkeringésben is" - mondta el Zsömle Balázs, a Tisza Evezős Egylet elnökségi tagja, aki hozzátette: "A vajdasági Palics Evezős Klub mellett idén Belgrád, Újvidék, Nagybecskerek evezősei képviseltetik magukat délről, míg Németországból két klub is érkezik a fővárosból. A berliniek egyik kiváló evezőse, a világbajnok és ifjúsági olimpiai ezüstérmes Felix Bach is lapátot ragad Szolnokon."

A magyar klubok közül Mosonmagyaróvártól Balatonfüreden és Budapesten át Csongrádig 16 egyesület adta le előzetes nevezését. Összesen 776 hajó és 1219 beülő evezős jelezte részvételi szándékát.

A szervezőktől kapott tájékoztató kiemeli, hogy a Tisza Evezős Egylet nagy hangsúlyt fektet a sérült emberek sportolására is, ezért a versenyen idén is rajthoz állnak adaptív sportolóik.

Rovatok