Index Vakbarát Hírportál

A vb-bronzérmes nem játszhat sorban háromszor rosszul

2014. október 13., hétfő 15:39 | aznap frissítve

Izland–Hollandia (20.45)

H: 4,9 D: 3,8 V: 1,63

Wales-Ciprus (20.45)

H: 1,4 D: 4,3 V: 7,5

Bosznia-Hercegovina–Belgium (20.45)

H: 3,25 D: 3,25 V: 2,15

Pénteken visszahoztuk kicsit magunkat a csütörtöki tippekből, háromból kettő is bejött, így a hétvégi szusszanás után újult erővel és kitörő magabiztossággal csapunk oda hétfőn.

A vb-bronzérmes hollandok Izlandra mennek meccselni, ami nem is olyan régen még sima kettes lett volna, ám Izland feljövőben, a vb-ről is alig maradtak le, a hollandoknak meg a világbajnokság óta, Guus Hiddink irányítása alatt nem nagyon megy.

Az Eb-selejtezőket rögtön egy vereséggel kezdték Csehországban, Kazahsztán ellen otthon háromnegyed órát voltak hátrányban, mire fordítottak, úgyhogy nincsenek tökéletes formában. Ezzel szemben Izland Törökország és Lettország ellen is 3-0-ra nyert, mégis nehéz elképzelni, hogy egy olyan erős csapat, mint Hollandia, sorban háromszor ne játsszon jól. Izland viszont legutóbbi hat meccséből csak egyszer nem tudott nyerni otthon.

A fogadóirodáknál a holland siker csak 1,63-szoros pénzt jelent, amiben túl nagy a kockázat, mert akár a döntetlen is benne van a mérkőzésben, ahogy a meglepetés is. Hiddink irányítása alatt három meccsen ötöt kaptak a hollandok, az izlandiak kettőn hatot rúgtak, így inkább a gólokra tegyünk, méghozzá arra, hogy legalább három esik a meccsen (1,75).

Pénteken Wales kibabrált velünk, sem ők, sem a bosnyákok nem találtak be a másiknak, ez az egy tippünk ment el. Most viszont Ciprus következik otthon Gareth Bale-éknek, ellenük pedig úgy érezzük, sem ők, sem mi nem tudunk hibázni.

Ciprus az első meccsén meglepetést okozott Bosznia ellen, hiszen nyertek 2-1-re, de hosszú idő óta az volt az első idegenbeli győzelmük – olyannyira, hogy előtte utoljára 2007-ben, San Marino ellen tudtak nyerni, azóta pedig 23 meccsük volt idegenben.

A walesi győzelem nem fizet valami jól, az viszont, hogy a hazaiak legalább két góllal nyernek, igen, hiszen erre 2,35-szoros pénzt fizetnek, de csábító az is, hogy Wales úgy nyer, hogy a meccsen kevesebb, mint 4 gól esik ezért 1,95-ös pénz jár. De aki szeret kockáztatni, akár 5,5-szeres szorzó mellett a 2-0-s végeredményt is bepróbálhatja.

Ebből a csoportból választottuk a harmadik meccsünket, ami a Bosznia–Belgium-mérkőzés. A bosnyákok kicsit vb-másnaposságban szenvednek, a történelmi siker óta ugyanis nem megy a játék: Ciprus verte őket otthon, Wales ellen pedig csak 0-0-rs futotta sikerült. Most pedig az a Belgium jön, ami Andorra 6-0-s legyőzésével kezdte a selejtezést.

Ez az eredmény persze nem jó összehasonlítási alap, az viszont már igen, hogy a vb-selejtezőkön ötből ötöt nyertek idegenben, pedig Wales, Szerbia, Skócia és Horvátország is az ellenfelek között voltak.

A bosnyákoknál Safet Susic felajánlotta lemondását a vb után, nem fogadták el, de most már a szövetség menesztené a szövetségi kapitányt a gyenge eredmények miatt. Kényszerben vannak tehát, javítaniuk kell, de Belgium túl erős ellenfél ahhoz, hogy ez sikerülhetne nekik. A belga győzelem 2,15-szörös pénzt jelent, nem is megyünk ennél tovább.

Rovatok