Index Vakbarát Hírportál

Portugália talpra áll, veri a dánokat

2014. október 14., kedd 15:08

Lengyelország-Skóca (20.45)

1. félidő döntetlen – 2,10. Under 2,50 – 1,50.

Dánia-Portugália (20.45)

H: 3,05. D: 3,15. V: 2,30

Mindkét csapat szerez gólt – 1,80.

Eb-selejtezőkön ma már a tutit is nehéz megfogni, a keddi oddszok között akad olyan, amelyért érdemes egy kicsit kockáztatni.

A lengyelek két meccs után száz százalékosan, 9-0-s gólkülönbséggel vezetik a csoportjukat. Gibraltár 7-0-s legyőzése még nem számított komoly eredménynek, a németek 2-0-s verése viszont már óriási bravúr volt. Most azok a skótok jönnek, akik színtelen-szagtalan játékukkal évek óta nem képesek kiugró eredményre.

Ennek ellenére óvatos lesz mind a két válogatott a kedd esti, varsói meccsen. A skótok az utolsó kilenc meccsükön egyszer sem kaptak kettőnél több gólt, és ez a sorozat kitarthat selejtező-forduló végére is. Az óvatos játék azt súgja, hogy az első félidőben nem sok gól fog esni, sőt egy sem. Így az első félidőre az X lenne a tipp, de a meccs is 2,5 gól alatt fejeződhet be megérzésünk szerint.

A portugálok egy óriási blamával, az albánok elleni 0-1-gyel kezdték a sorozatot, aztán a franciktól barátságos meccsen kaptak ki 2-1-re. Javuló formában, de még mindig eredménytelenül szerepelt a csapat. Ugyanakkor a dánok sem lehetnek túl büszkék eddigi sorozatukra, az örményeket éppen csak legyőzték, Albániában ők is szenvedtek, 1-1-s döntetlen lett a vége.

A két vergődő közül Portugáliában van a több potenciál, hogy mielőbb kilábaljon a bajból. Emiatt is esélyesebbek az esti meccsen. Már csak azért is, mert a dán válogatott magja nem sokat változott az elmúlt években. Akik meg szerepelnek, azok nincsenek meggyőző formában. A védelem a két szélen (Ankersen és Boillesen) elég sebezhető, és ha Cristiano Ronaldo pályára lép, akkor könnyen mögéjük lehet kerülni.

Arról nem is beszélve, hogy 2013-ban, majd idén is csak két olyan meccs volt a kilencből, amikor a vendégcsapat ne lett volna eredményes Koppenhágában. Szinte biztos, hogy a portugálok is betalálnak: egy Nani, Danny, C. Ronaldo csatársornak erre minden esélye megvan. Bár Bendtner szintén nincs nagy formában, de a hazai közönség előtt azért a dánoknak is van esélyük. A mindkét csapat gólt szerez, bátrabbaknak pedig egy portugália győzelem a tipp, 2,30-szorosért ráadásul kockáztatni is érdemes.

Rovatok