Index Vakbarát Hírportál

A teremből is majdnem kiment, úgy adogatta vissza

2014. október 28., kedd 11:36

A hétvégi asztalitenisz világkupa egyik negyeddöntőjének végét teljesen komolytalanra vette Ma Long és Tiago Apolonia, úgy dobálták és ütötték le a labdát, mintha csak egy bemutatón lennének.

A düsseldorfi torna kilencedik kiemeltjének, a portugál Tiago Apoloniának nem sok veszítenivalója volt, a hatszoros világbajnok és csapatban olimpiai bajnok kínai az első három szettet, ha nem is simán, de nyerte, míg az utolsóban már 10-0-ra vezetett.

Az utolsó labdamenetben Apolonia minden mindegy alapon kezdett védekezni, aztán egyre látványosabb mozdulatokkal adta mindenki tudtára, hogy milyen jó móka a pingpong. A portugál még a korlátot is átlépte, oldalról ütögette vissza a labdát. Ma Long vette a lapot, nem törekedett a meccs gyors befejezésére, és igyekezett Apolonia kezére játszani. A portugál azonban rontott, nullszögből saját térfelére ütötte vissza a labdát.

Az utolsó szetten kívül nem volt ilyen egyértlemű a meccs. Az elsőben 12-10-re, a másodikban 11-8-ra nyert csak Ma Long. A kínai mondta is, hogy a portugál kellemetlen stílusával először nem bírt, kellett neki egy kis idő, míg megszokta, de utána már minden simán ment neki.

Ma Long aztán a döntőig menetelt, ahol honfitársával Csang Csikóval (Zhang Jike) játszott óriási mérkőzést. A hétszettes meccset végül Csang nyerte, aki látványos táblarugdalós, mezkidobós ünneplést tartott. Sokba került ez neki, mert megengedhetetlen viselkedése miatt a nemzetközi szövetség megvonta tőle a 45 ezer eurós pénzdíját. Csang később elnézést kért, és azzal védekezett, hogy nagy nyomás alatt játszott, mert a csapatvezetők megkérdőjelezték formáját.

Rovatok