Index Vakbarát Hírportál

A City végre elkezd játszani a BL-ben

2014. november 5., szerda 13:20 | aznap frissítve

Ajax-Barcelona

H: 8,85 D: 5,05 V: 1,3

Manchester City-CSZKA Moszkva

H: 1,25 D: 5,6 V: 9,8

Sahtar Donyeck-BATE Boriszov

H: 1,2 D: 6 V: 12

Az majdhogynem lehetetlen, hogy a Premier League harmadik helyezettje három mérkőzés után csak két ponttal álljon a BL-ben, de a Manchester City példája mutatja, hogy ez igenis kivitelezhető. Bár Manuel Pellegriniék fontos meccsen vannak túl, a CSZKA Moszkva ellen nem lazíthatnak, főleg, mivel otthon játszanak. Arra sem nagyon érdemes tenni, hogy a Barcelona az elmúlt 10 évet nézve másodszor kapjon ki sorban három mérkőzésen.

A City jelenleg csak a harmadik a csoportjában a Bayern München és a Roma mögött, amit leginkább annak köszönhet, hogy Moszkvában 2-0-ról sikerült elszórakozniuk meccset a CSZKA ellen.

A manchesteri visszavágón viszont ők az esélyesebbek (1,25 az odds), ezzel nem is érdemes számolni, azzal viszont igen, sok gól lesz. Már Moszkvában is négy esett, ráadásul a CSZKA idegenben általában sokat kap. Egy éve 5-2-re nyert a City ellenük otthon, de ha a BL-t nézzük, az oroszok legutóbbi 20 idegenbeli meccséből csak 5-ön, míg a legutóbbi 15-ből csak 2-n esett 3 gólnál kevesebb. Ha ezt kombináljuk a City győzelmével, akkor 1,7-es szorzóra számíthatunk.

Hiába van kisebb hullámvölgyben a Barcelona, az Ajax ellen toronymagas esélyesek, hiszen csak 1,3-szoros pénzt fizetnek a győzelmükre. A két vesztes meccs után mindenképpen a győzelemért mennek, de a védelmük megint nem lesz sziklaszilárd, hiszen már Jeremy Mathieu is a sérült listán van. Ha kombináljuk a Barcelona-győzelmet azzal, hogy mindkét csapat szerez gólt, 2,08-szoros szorzót kapunk (külön nincs ilyen választás a tippmixprón, többszörös kötést kell tenni érte).

A Sahtar Donyeck az előző fordulóban alaposan megruházta idegenben a BATE Boriszovot, hiszen 7-0-ra nyert. Ilyen lendületre kétszer egymás után még akkor is nehéz számítani, ha az elmúlt négy mérkőzésükön 18 rúgott góljuk van. Az ukránok pénteken kikaptak a Metalurg Donyecktől, vagyis lényegében azon a meccsen is előre pihentek. A BATE-t nem annyira rázta meg a nagy vereség, mert a bajnokságban a negyedik ellen döntetleneztek, a másodikat pedig megverték idegenben, csakhogy a BL-ben nem utaznak ilyen jól – az első fordulóban a Portótól kaptak hatot.

A fehéroroszoknak három meccs után 14 kapott gólja van, vagyis már nincs messze a Dinamo Zagreb 2011-12-es, illetve a Nordsjaelland 2012-13-as 22 kapott góllal tartott rekordja. Ha ehhez a 14 gólhoz a Sahtar legalább hármat hozzárak, az 1,95-szörös szorzót jelent, de ha arra teszünk, hogy a Sahtar nyer és legalább 4 gól esik a mérkőzésen, 2,55-szörös pénzre számíthatunk.

Rovatok