Index Vakbarát Hírportál

A Videotontól már senki sem veheti el a bajnokságot

2014. november 20., csütörtök 15:34

A szezon legérdekesebb meccsét játsszák vasárnap a futball NB I.-ben. A Videoton a Ferencvárost fogadja, de a végeredménytől függetlenül a fehérváriak biztosan az élen zárják az őszi szezont. Bár egy fél szezon még hátra van a bajnokságból, a Videoton a legesélyesebb a címre.

Alaposan bekezdett a Videoton, amely a 10. fordulóig az összes meccsét megnyerte. Az eddigi egyetlen vereségét a Debrecennel szemben bukta, illetve még egy kecskeméti pontvesztés rontja a mérleget, de így is négy pont az előnye a második MTK-val szemben.

Az utóbbi időben egyre többet hallani, hogy jelentős változások lesznek a keretben, a csapat alapembereit külföldre csábítják, a csapatot nyáron szétszedhetik, így nem alaptalan feltételezés, hogy a hátralévő 16 fordulóban a csapat mindent megtesz majd, hogy besöpörje története második bajnoki aranyát.

Sokkal izgalmasabb, hogy alakul a dobogóért folyó harc. Jelenleg az MTK és a Paks foglalja el ezt a pozíciót, de ha tippelnünk kellene, azt mondanánk, hogy a végére egyikük sem marad ott. Csoda, amit Garami József évről-évre az MTK-val tesz. A csapatnak 14-ből 11 győzelme van, amely arra jogosít fel, hogy egy gyengébb tavasz után is a csapat a mezőny első felében végez majd, ami alapelvárás volt a szezon kezdetén.

Pakson remek munkát végez Csertői Aurél, de nehéz tavasz elé néznek: Győrbe, az MTK-hoz, Újpestre, Diósgyőrbe, Debrecenbe utazik a csapat, az utolsó három fordulóban meg jön majd a Videoton és az FTC is.

Fogadj a TippmixPrón, és nyerj!

Mit nyújt az ország 1. számú, professzionális sportfogadási oldala?

A Szerencsejáték Zrt. garanciájával.

Ráadásul most 5 millió Ft Jackpotot, 5x1 millió Ft-ot vagy 5x100 db 5 000 Ft értékű számlafeltöltést nyerhetsz 5 bajnoksággal a Nyerő 5-ös nyereményjátékban! (x)

h i r d e t é s

Akár hét klub is versenyezhet a dobogóért a tavaszi szezonban. A fenti kettőn kívül a Diósgyőrnek van erre a legnagyobb esélye. Kiegyensúlyozott, hazai pályán még mindig veretlen, Tomiszlav Sziviccsel komoly szakmai munkát folytat a klub.

Az Újpest gyakorlatilag csatár nélkül, 14 rúgott góllal is éremesélyesnek mondható. Kovács Zoltán sportigazgató a szezon előtt a hatodik hely környékére várta a csapatát, amely elsősorban Simon Krisztián és Dusan Vasziljevics, Aszmir Szuljics játékával túlteljesítette ezt, sőt még ennél is jobb eredményt ért el. Megérkezett a nigériai óriás, Kim Ojo, akitől a támadójáték javulása várható el jogosan.

Amilyen jól válogatta össze légiósait a Videoton, annyira rosszzul az FTC. A Ferencváros a mai napig nem tudta összerakni a kezdőcsapatát. A szurkolókkal folytatott folyamatos harc is egészen biztosan az eredmény rovására megy. Gera Zoltán óriási pluszt jelent, de hozzá fogható futballista nincs még egy a keretben.

A tavaly házigólkirály Böde Dániel csak a legritkább esetekben szerez gólt, a német válogatott Benjamin Lauth pedig úgy focizta végig az őszt, hogy sokszor egy óra játék után már kapkodta a levegőt. Csak akkor juthat az FTC a dobogóra, ha egyenletes és eredményes játékra lesz képes, nem biztos, hogy ehhez elég a mostani keret. A hihetetlen szerencsés kupasorsolás már így is európai kupaszereplést sejtet.

Alaposan beragadt a Debrecen és a Győr is a rajtnál. Szinte végig a táblázat közepén álltak, és mindkét csapatnál az utolsó öt fordulóban mutatott eredményes játék vitte közelebb őket a dobogóhoz. A DVSC-nek még így is nagyon erős a kerete, véleményünk szerint el fogja csípni az Európa Liga indulást a szezon végén is. A Győrnek erre kevesebb az esélye, de harcban lehet a dobogóért.

Ami kiesést illetti, erre a Szombathelynek, a Dunaújvárosnak és a Pécsnek van a legnagyobb esélye. Mindhárom klub csak kétszer nyert 14-ből, ami nagyon kevés. A Honvéd is veszélyesen helyen áll, de tavaszra el fog onnan lépni. A Nyíregyháza Bajzát Péter felépülése után ismét erőre kaphat és távolodni fog a veszélyes zónától.

A gólkirályi címért folytatott harcban a Videoton csatára, Nikolics Nemanja 13 góllal első, mögötte hatgólosok jönnek. Az eddig látottak alapján ez a sorrend akkor sem fog változni, ha a magyar válogatottban is eredményes csatárt idény közben valamelyik európai klub elviszi.

Rovatok