Index Vakbarát Hírportál

Jelentős az előrelépés az riói előkészületekben

2014. december 5., péntek 14:53

Szergej Bubka szerint nagy fejlődést tapasztalt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság koordinációs testülete a 2016-os játékok előkészületei terén a legutóbbi riói látogatása során. Az ukrán NOB-tag, a rúdugrás korábbi sokszoros világcsúcstartója többek között arról beszélt a sajtó képviselőinek pénteken Monacóban, ahol a NOB végrehajtó bizottságának ülése zajlik, hogy jól sikerült a legutóbbi helyszíni szemle.

"Nagy előrelépést lehetett észlelni, mostanra mindenki a 2016-os játékok előkészítése felé fordult" - igyekezett megnyugtatni az újságírókat annak nyomán, hogy előzőleg rendszeresen az ütemtervhez képest késésekről, lemaradásról lehetett hallani.

Mint mondta, Dilma Rousseff köztársasági elnök megmutatta nekik, mekkorát léptek előre az Olimpiai Park kivitelezésében, és amint fogalmazott, az előkészületek "gyümölcsöző és pozitív irányban" haladnak.

A koordinációs bizottság szeptember végén-október elején járt legutóbb, immár hetedszer a brazil nagyvárosban. A tapasztalatokról Naval el-Mutavakel, a testület marokkói elnöke tájékoztatja a végrehajtó bizottságot, amely egyúttal a helyi szervezők beszámolóját is meghallgatja.

A vb-ülést követően hétfőn és kedden kerül sor a NOB 127. teljes ülésére. Ezen Thomas Bach elnök igyekszik majd elfogadtatni az Agenda 2020 reformtervezetet, melynek révén a jövőben kisebb, olcsóbb, gazdaságosabb olimpiákat lehetne rendezni.

Rovatok