Index Vakbarát Hírportál

Élje túl a karácsonyt meccsnézéssel!

2014. december 24., szerda 08:41

Mit csináljon, akinek kizárólag karácsonykor van ideje sportot nézni, és nem akar unalomig ismételt év végi válogatásokat és vicces jeleneteket nézni, hanem inkább élő sporteseményre vágyik? Összeállítottunk egy ünnepi menetrendet azoknak, akik sporttal húznák ki a következő napokat.

Itthon az idén is elmarad a behavazott karácsony, de pont eléggé hideg lesz ahhoz, hogy elviselhetetlen legyen az időjárás. Mennyivel jobb ennél a napsütésben szaladgáló amerikaifutballistákat nézni? Például 24-én este hattól rögtön ott van a Popeyes Bahamas Bowl nevű esemény. A karibi helyszínen az egyetemi amerikaifutball-bajnokság bowl-szezonjának egyik címéről döntenek majd, a Central Michigan játszik a Western Kentuckyval.  

A két csapat erejét nézve, annyira azért nem, viszont mégis élő sportesemény 24-én este, és az ilyen bowl-meccsekből időnként valami egészen elképesztő befejezés is kijöhet, úgyhogy egy próbát megér.

Éjféltől már Hawaii-on folytatódik a program, ugyanígy amerikaifocival, a Fresno State a Rice ellen, itt is inkább a hangulatra érdemes koncentrálni.

Az ilyen bowl-meccsek amúgy a játékosoknak is megéri, mindenféle ajándékokat kapnak a döntő rangjától függően. Van, ahol Xbox One játékkonzol és drága fejhallgatók vannak a csomagban, a Hawaii-meccsen mondjuk csak drága napszemüvegek, strandtörölközők meg fürdőgatyák járnak a sportolóknak, ha már nem lehetnek otthon a családdal. 

December 25-én este jön a hagyományos NBA-maraton, ráadásul már jó ideje odafigyelnek arra a kosárlabda-bajnokságban, hogy a karácsonyi felhozatal erős legyen. Most az időeltolódás miatt sem kell majd aggódni, mert emberi időben kezdődik az első meccs. És most sem maradnak el a különleges karácsonyi mezek, idén a játékosok keresztnevét tüntetik majd fel a hátukon. 

Este hattól a New York Knicks fogadja a Washington Wizardsot. A nyolcvanas-kilencvenes években a Knicks nagy rangadókat játszott december 25-én, idén viszont pocsék szezonjuk van, míg a Washington a keleti főcsoport élcsapata. Ennél már egy fokkal érdekesebb lesz fél kilenctől a címvédő San Antonio Spurs és az Oklahoma City Thunder meccse.

Az OKC csapnivalóan kezdte az idényt, mert tele voltak sérültekkel, akadt olyan találkozójuk, hogy mindössze hat játékosuk maradt, de aztán november végére nagyon elkapták a fonalat.

Az igazán nagy attrakció azonban este tizenegytől kezdődik. LeBron James volt csapata, a Miami Heat ellen lép pályára, először, amióta elhagyta a csapatot. Miamiban rendezik a rangadót, úgyhogy a fogadtatás miatt is érdekes lesz.

A Cleveland egyre jobban kezd összeállni, a miami-i klub idénye viszont hullámvasút. A San Antonio és a Cleveland meccsét a Sport TV élőben adja, hajnalban a neten követheti még a Los Angeles Lakers klasszikusát a Chicago Bulls ellen - Kobe Bryant pontszámokban már megelőzte Michael Jordant az NBA-örökrangsorban, úgyhogy legalább nem a legenda közönsége előtt kellett elvennie a harmadik helyet.

A hajnali 2-es Lakers-meccs sem az utolsó, fél öttől a Golden State Warriors játszik a Los Angeles Clippersszel. Stephen Curryék nagy győzelmi sorozata még karácsony előtt megszakadt, de attól még játszhatnak egy jó meccset a Clippers ellen, aki korán kel, a végét még el is csípheti.

December 26-án az ünnepi lóverseny mellett angol futballal adagolhatjuk túl magunkat. Jön a szokásos Boxing Day-futball, egész Angliában sportesemények lesznek az élvonalban és az alsóbb osztályokban is. Ilyenkor nemcsak focimeccseket rendeznek, pályán vannak a rögbisek is.

A tévés programot a Chelsea-West Ham United nyitja majd délután háromnegyed kettőtől, José Mourinho csapata már jó ideje ott van a Premier League élén, a Manchester City ellenben nem akar leszakadni mögöttük, és a West Ham sem egy rossz csapat az idén, úgyhogy van tét. 

A Manchester Unitednél az idény elején még közellenség volt Louis van Gaal, aki időt kért, és az eredmények egyre inkább őt kezdik igazolni. A United sorra nyerte a mérkőzéseket az utóbbi hetekben, felkapaszkodtak a dobogóra is, a nagyon hullámzó Newcastle ellen játszanak majd délután négytől karácsony második napján. Fél héttől pályán lesz az Arsenal is, de az már Arsenal-szinten is nagy égés lenne, ha a teljesen reménytelen QPR-t nem vernék meg otthon, a Rangers még pontot sem szerzett idegenben - ez a meccs zárja a napi angol focit. 

NBA-vel lehet folytatni a programot, este héttől a Brooklyn Nets a Boston Celticsszel játszik, aztán hajnal egytől újra jönnek LeBron Jamesék, most az Orlando Magic ellen lépnek pályára.

Lesz még amerikaifutball is 26-án, az egyetemi bajnokságban újabb két bowl-meccset rendeznek, már a nézhetőbb fajtából. Este héttől a Northern Illinois játszik a Louisana Tech-hel, és fél tizenegytől következik a Rutgers mérkőzése a North Carolina ellen, ezt az utóbbit azért lesz érdemes nézni, mert touchdown-zuhatag várható.

A hajnal kettes UCF-North Carolina már inkább arra jó, hogy az ember elaludjon rajta, nem ez a két csapat váltja majd meg a bowl-seasont. Hajnal öt körül ennek is vége, ahogy a karácsonyi sportmaratonnak is. 

Ha az összes felsorolt eseményt nem is tudja követni a tévében, de az interneten már több hivatalos fizetős online szolgáltatást talál (az NBA és az ESPN is kínál ilyet) viszonylag megfizethető áron.

Rovatok