Index Vakbarát Hírportál

Három Eb-selejtező futballban, Hungaroring, világbajnokságok

2014. december 29., hétfő 09:54

Több világbajnokságnak, egy Európa-bajnokságnak, világkupa-, Grand Prix-versenyeknek, a Forma-1-es futamnak, és még több, további jelentős versenynek ad otthont jövőre Magyarország.

A vb-k sorát áprilisban a budapesti nyílt shidokan karate világbajnokság nyitja, majd augusztusban Gödöllőn IFAA vadászíjász-vb-t rendeznek. Szeptemberben, szinte ugyanabban az időben Fábiánsebestényben a kettesfogathajtóknál, Győrben pedig a maratoni kajak-kenusoknál dől el, hogy ki lesz 2015 világbajnoka, írja az MTI.

Júniusban Magyarország - Romániával közösen - női kosárlabda Európa-bajnokságnak ad otthont, a hagyományos, már 30. Forma-1-es Magyar Nagydíjat július 26-án rendezik a Hungaroringen.

Asztaliteniszben, öttusában, cselgáncsban és triatlonban is rendeznek világkupa-, Grand Prix- vagy World Tour-versenyt Magyarországon, de a márciusi kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíj, a női kézilabda Bajnokok Ligája májusi négyes döntője vagy a júliusi Red Bull Air Race és Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj miatt is Magyarországra jönnek a világ legjobbjai.

Szeptember elején hosszú idő után először kamion Európa-bajnoki futamnak ad otthont a Hungaroring.

A labdarúgó-válogatott 2015-ben három selejtezőmérkőzést játszik itthon, ha sikerül kivívnia az Eb-részvétel jogát, december 12-én, Párizsban derül ki, hogy mely csapatokkal csaphat össze a 2016-os, franciaországi Európa-bajnokságon.

Július 25-én a 2018-as futball-világbajnokság selejtezőjének beosztását is kisorsolják Szentpéterváron, júniusban, Bakuban pedig lebonyolítják az I. Európai Játékokat, amelyen 19 sportágban küzdenek meg az indulók, köztük várhatóan 150-170 magyar.

Rovatok