Index Vakbarát Hírportál

Norvégia nyerte a nadrágháborút

2014. február 17., hétfő 09:22

Norvégia már január végén jelezte, hogy nem fog viccelni Szocsiban. Twitteren kezdték meg a hadviselést a többi curlingcsapat ellen, egyúttal időt is hagytak nekik, csaknem három hetet, hogy felkészüljenek a vérre menő csatára.

Az üzenet egyszerű volt: a curlingpályán bármi történik, a norvég férfi csapat lesz a figyelem középpontjában. A január végén bemutatott öltöny a legvégső fegyver lehet, azt még nem vetették be, de minden mást igen. Tényleg mindent.

Még el sem kezdődött a torna, amikor már a február 8-i edzésen egy virágmintás szerelésben jelentek meg. A kihívás egyértelmű volt, a riválisokat azonban annyira sokkolta, hogy napokba telt, mire magukhoz tértek. Eközben a norvégok tovább folytatták a vizuális hadviselést nadrágjaikkal.

A világ többi része Oroszországban bízott, hogy megfékezi a norvégok ámokfutását. A házigazdák elő is álltak a tökéletesnek hitt tervvel: hipnotikus mintákat vetettek be a britek ellen már az egyik első játéknapon, de csúfos kudarc lett a vége. 7-4-re kikaptak, és egyből kapituláltak, teret engedve a norvég pusztításnak.

A vancouveri ezüstérmes öt meccsen ötféle mintát villantott, plusz még egyet az egyik edzésükön. Nadrágjuknak külön Facebook-oldala is van (550 ezer like-kal), ahol rajongók méltatják őket, az pedig egyelőre rejtély, meddig folytathatják nadrághadviselésüket büntetlenül Szocsiban. Az viszont biztos, hogy előre megfontolt stratégia szerint haladnak, hiszen Valentin-napra virágmintás szerelést öltöttek, hogy örömet szerezzenek a nőknek.

Rovatok