Index Vakbarát Hírportál

Lolo Jones már megint közellenség lesz

2014. február 1., szombat 20:29

A 2012-es londoni olimpia után Szocsiban is ott lesz az amerikai Lolo Jones, miután bekerült az utazó bobcsapatba, szerdán pedig végre felpróbálhatták, milyen dresszben száguldanak majd.

A korábbi sprinter persze csinálta a műsort a bemutatón, csapattársai inkább ordítozva vették tudomásul, mennyire feszül a dressz. 

Jones a téli olimpia mezőnyében azért is lesz különleges, mert londoni indulása után Szocsiban is rajthoz áll. Persze nem ő lesz az első ilyen sportoló, egy olimpiák történetével foglalkozó amerikai sporttörténész szerint százhuszonnyolcan indultak már a nyári és a téli játékokon is. Most is lesz olyan csapattársa, aki londoni olimpikon, Lauryn Williams 4x100-on nyert aranyat Londonban.  

Londonhoz hasonlóan a Jones elleni támadások most sem maradtak el, miután kiderült, hogy mehet az olimpiára. „Lehet, hogy inkább azon kellett volna dolgoznom, hogy több Twitter-követőm legyen, ahelyett, hogy erősítettem" - nyilatkozta az USA Today-nek az egyik kimaradt amerikai. A lapnak több sportoló azt mondta, Jones sokkal inkább a hírnevének köszönheti, hogy bekerült, nem a képességeinek. A csapat edzője erre azzal reagált, hogy nem a marketing miatt döntöttek Jones nevezése mellett, a legjobb marketing amúgy is a győzelem. 

De sokaknak ez nem volt elég, olyan elméletek is születtek, hogy Lindsey Vonn sérülése után nem maradt igazán eladható neve a téli olimpiának Amerikában, ezért viszik ki az atlétát. 

Jones most nem maradt egyedül, egyik csapattársa, Elana Meyers, aki a fenti videóban is szerepel, azt írta az egyik közösségi oldalon, nagyon büszke a csapattársaira, és az embereknek ünnepelniük kellene az utazókat, nem a földbe döngölni őket. 

Lolo Jones londoni szereplését botrányok kísérték, előbb egy szerencsétlen twitter-bejegyzés miatt ekézték.  „Az amerikai férfi íjászok elvesztették az aranyat az olaszok ellen, de ez rendben van. Mi amerikaiak vagyunk. Mikor lesz pisztolylövészet-verseny?” Nagyon rosszkor tette közzé a bejegyzést, nyolc nappal a Denver-elővárosában, az Aurora moziban történt vérengzés után, ahol a Batman-film bemutatóján a 24 éves James Holmes tizenkét embert ölt meg.

Miután negyedik helyen végzett gátfutásban Londonban, csapattársai és a média is kikezdte. Az ezüstöt és a bronzot két másik amerikai szerzete meg előtte, hamar kiderült, hogy nagy volt a feszültség a csapaton belül. Amikor erről kérdezték, a bronzérrmes Kellie Wells azt mondta, azok kerültek dobogóra, akik igazán megérdemelték. 

Jones később egy amerikai tévécsatorna műsorában sírva fakadt ki, mennyire kikezdték őt a sajtóban. A bobos indulás ötlete London után jött, a következő évben már versenyzett, közben tíz kilót fel kellett szednie, hogy elég ereje legyen a sportághoz.

A mélyen vallásos, és szüzességét többször hangoztató Jones úgy tervezi, hogy Szocsi után ott lesz Rióban is, gátfutásban indul majd ismét. 

Rovatok