Index Vakbarát Hírportál

Szuperszánkózással nyertek a németek

2014. február 12., szerda 18:02

Elképesztően simán, de úgy is mondhatnánk, hogy a németektől már megszokott módon nyerte meg a páros szánkóversenyt a Tobias Wendl-Tobias Arlt páros, akik rögtön az első futamban pályacsúccsal (49,373 másodperc) nyitottak.

Amint végigmentek a pályán, lényegében csak az volt a kérdés, hogy mögöttük kik állnak majd a dobogón. Sikerül-e a lett testvérpárnak, a két Sicsnek megismételni a vancouveri ezüstöt, vagy a négy évvel ezelőtti aranyérmes osztrák Linger fivérek lesznek-e a második legjobbak. Végül ebben a sorrendben értek be, vagyis Lingerék két arany után most ezüstig jutottak, míg Sicséknek a bronz jutott, de ehhez kellett az is, hogy a szintén osztrák Penz–Fischler-kettős elképesztő nagyot hibázzon a második körben és a harmadik helyről az utolsóra essenek vissza.

De hogy Wendl és Arlt első helye meglepetés-e?

Egyáltalán nem, hiszen ők a címvédő világbajnokok és az idei világkupa-sorozatot is tetemes fölénnyel ők nyerték, kilenc versenyből hatot nyerve (kétszer másodikak lettek, az utolsó versenyen pedig már el sem indultak a németek).

A párosban aratott győzelemmel a németek eddig háromból háromszor lettek elsők szánkóban. A férfiaknál Felix Loch, a nőknél Natalie Geisenberger is nagy fölénnyel nyert, ezzel pedig egyértelmű esélyesei lettek a csütörtöki váltóversenynek, melyet idén rendeznek meg először az olimpián. Ez már korábban is sikerült nekik, eddig összesen hatszor söpörtek, legutóbb 1998-ban, de idén lehetőségük lesz négy aranyat is nyerni szánkóban.

Wendl és Arlt aranyával továbbra is Németország vezeti az éremtáblázatot. A további sorrend: 2. Linger/Linger (Ausztria), 3. Sics/Sics (Lettország)

Rovatok