Index Vakbarát Hírportál

Szkeletonnal indulna Pulai Imre az olimpián

2014. február 26., szerda 10:39

Az olimpiai bajnok kajakos Pulai Imre továbbra sem adja fel vágyát, hogy téli olimpián is szerepeljen. Pulai 2000-ben, Sydney-ben nyert aranyat, az idén szánkósként próbált kijutni Szocsiba, de a nemzetközi szövetség a szabad kvótákat végül úgy osztotta ki, hogy kimaradt - helyette egy koreai nő versenyezhetett a váltóban.

A 46 éves Pulai azonban az mno.hu információi szerint ezért még versenyágat is váltana - szánkó helyett szkeletonban próbálkozna.

Az én szánkóm, ami nem is rossz eszköz, hatezer euróba kerül, de a legjobbak olyannal versenyeznek, aminek húszezer euró az ára. Két ilyen szánkó között egy pályán négy-öt másodperc a különbség, ami rengeteg abban a sportágban, ahol századok döntenek. A szkeletonok között nincs ekkora eltérés

- indolkolta döntését Pulai, aki szerint főleg a rajtot kell majd gyakorolnia, hiszen a szkeletont betolni kell és futásból ráfeküdni, nem pedig berántani, mint a szánkót.

Pulai Imre még a télen szeretne kipróbálni egy szkeletont, erre állítólag Lettországban lesz lehetősége a siguldai pályán, ammit maga is jól ismer, a 2010-ben ott rendezett Európa-bajnokságon 33. lett szánkóval.

Szocsiban 27 férfi indulhatott a szkeletonosok között, a legidősebb a 41 éves brit Kristan Bromley volt, ő a nyolcadik helyen zárt.

Rovatok