Index Vakbarát Hírportál

Baseballsztárokat, középiskolásokat tömött doppinggal, négy év börtönt kapott

2015. február 18., szerda 12:35

Négy év börtönbüntetést kapott a magát doktornak kiadó Anthony Bosch, egy floridai klinika tulajdonosa, aki profi baseballjátékosok mellett középiskolás sportolókat is doppingszerekkel látott el.

Bosch havonta több ezer dollárért biztosított szteroidinjekciókat, növekedési hormont és más tiltott szereket olyan sztároknak, mint Alex Rodriugez vagy Ryan Braun, de kliensei között középiskolások is voltak. A tárgyalást vezető bíró szerint Bosch volt az ötletgazda, és nemcsak árulta a szereket, de toborozta is a sportolókat, hogy vegyenek a szereiből.

Michael Sullivan államügyész szerint az ügyet súlyosbítja, hogy Bosch nemcsak belekeveredett a doppingügybe, hanem abból akart megélni, hogy illegálisan kereskedik doppinggal. „Nem is volt hivatalosan orvos, sosem kezelt egyetlen betegséget sem."

A kokainfüggősége miatt elvonóra is beküldött Bosch enyhítést kért, arra hivatkozva, hogy végig együttműködött a hatóságokkal. „Szégyellem magam, nagyon megbántam már. Nem tudom elmondani, mennyire sajnálom" – mondta az ítélethirdetés után.

Rovatok