Index Vakbarát Hírportál

Kadett vívó-vb: ezüst- és bronzérem a nyitónapon

2015. április 1., szerda 18:22

A női párbajtőrözők között Nagy Kinga ezüst-, a férfi párbajtőrözőknél Bende Bence pedig bronzérmet nyert a Taskentben zajló kadett vívó-világbajnokság szerdai nyitónapján - jelentette az MTI.

    A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint Nagy a 86 fős mezőnyben három győzelemmel és ugyanennyi vereséggel zárta csoportját, majd egy kanadai, észt és osztrák riválist felülmúlva jutott a legjobb nyolc közé. Itt könnyedén nyert a svéd Martensson ellen, majd az elődöntőben az ukrán Griscsik felett diadalmaskodott. A fináléban rendkívül óvatos asszót vívott a román Predescu ellen, 5-5-nél következett a hirtelen halál, Nagy jó tempóban megindított támadásánál azonban passzát szúrt, ellenfele pedig talált, a magyar vívó így ezüstérmes lett.
    A férfi párbajtőrözők 111 fős mezőnyében Bende Bence négy győzelemmel és két vereséggel jutott tovább csoportjából, majd egy ukrán, egy izraeli és egy francia versenyző legyőzésével jutott a legjobb nyolc közé. Itt rendkívül magabiztosan nyert az ukrán Gorbacsuk ellen, az elődöntőben azonban nem bírt a későbbi győztes dél-koreai Kimmel.

Rovatok