Index Vakbarát Hírportál

Berecz világbajnok vitorlázót is verve 11. a Princessa Sofián

2015. április 5., vasárnap 11:13

A 11. helyen végzett Berecz Zsombor a finn dingi hajóosztályban a Princesa Sofia rangos vitorlásversenyen. A riói kvótás magyar versenyző a Palma de Mallorca-i versenyen szerzett futamgyőzelmet is, valamint végzett második és harmadik helyen is a különböző futamokban. A zárónap előtt a hetedik helyen állt, de végül kicsúszott az első tízből, tájékoztatott a Magyar Vitorlás Szövetség.

Berecz Zsombor eredménye így is dicséretes, gyakorlatilag világbajnoki szintű mezőny jött össze Mallorcán. Az MVM SE versenyzője mögött végzett például a két évvel ezelőtti világbajnok brazil, illetve az olimpiai ötödik lengyel vitorlázó is.

A nemzetközi elitet elsősorban az olimpia közeledte vonzotta a Princesa Sofiára, illetve az, hogy jövőre éppen ezen a versenyen szerezhetik meg az utolsó riói kvalifikációkat az európai vitorlázók.

Nem kell hasonlók miatt aggódnia Berecz Zsombornak, hiszen ő tavaly ősszel már bebiztosította indulását az olimpián. A 28 éves vitorlázó új hajójával így nyugodtan készülhet a szezon fő versenyeire.

A Princesa Sofia versenyen – az összes hajóosztályt nézve – összesen 65 ország 1200 vitorlázója indult.

Rovatok