Index Vakbarát Hírportál

Kirúgták az FTC-től a legbrutálisabb koordinátort

2015. augusztus 17., hétfő 11:19 | aznap frissítve

Az Átlátszó.hu úgy tudja, a Ferencváros megvált Sz. Ferenctől, aki hivatalosan szurkolói koordinátor volt, továbbá ő volt az, aki tavalyelőtt a Fidesz-székház megrohamozásakor "önként megjelent", és onnan a saját kezével paterolta ki a politikai aktivistákat. Az egyik probléma az volt vele, hogy korábban gyilkosságért elítélték, mégis vezető lehetett a csapat körül.

Az FTC elnöke, Kubatov Gábor korábban is nyilatkozott Sz. Ferencről.

Az FTC sajtóosztálya megerősítette a lapnak, hogy Sz. „Szőke” Ferenc a továbbiakban nem vesz már részt a klub sporteseményeinek a biztosításában. A kérdés az volt, hogy a Fradi (mint klub, mint a futballcsapatot működtető zrt. vagy az általa is tulajdonolt Fradi Security) elbocsátotta-e Sz-t, illetve hogy mi is egy szurkolói koordinátor feladata.

„Tekintettel arra, hogy az ön által megjelölt személy nem állt munkaviszonyban egyik, ön által megjelölt szervezettel sem, így meg sem válhattunk tőle a megjelölt módozatok egyikén sem. Ilyeténképpen elbocsátásról sem beszélhetünk. Az igazság ezzel szemben az, hogy a korábban szurkolói koordinátori szerepet betöltő, ön által megnevezett személy a továbbiakban nem vesz részt a megjelölt feladatkörben az FTC által szervezett sporteseményeken. Ezen feladatkör egyébként általánosságban a szurkolók és a klub közti kapcsolattartást takarja, ilyen feladattal azonban nem csupán egy személy volt és van megbízva.”

Rovatok