Index Vakbarát Hírportál

Berki Krisztián visszatért

2015. október 3., szombat 21:12

A magyar férfi tornászválogatott bronzérmes lett Bukarestben. Berki Krisztián gyógylókezelése után visszatért, és be tudta mutatni gyakorlatát lovon. 

A Hidvégi Vid, Szabó Nándor, Babos Ádám, Vágner Levente, Dudás Norbert, Vecsernyés Dávid összeállítású férfi tornászválogatott Bukarestben, a román-norvég-spanyol-magyar csapatversenyen a románok és a spanyolok mögött végzett.

Az olimpiai bajnok Berki Krisztián csapaton kívül lépett a szerhez, és vállfájdalom nélkül tudta bemutatni 6.7-es kiinduló pontú lólengés gyakorlatát. A kapitány elmondta, volt ugyan terpesztése, de a leugrás sikerült, a pontszám pedig 15.350 lett, tehát jó úton járnak.

Hidvégi Vid hat szeren indult, ötödik lett, a legjobb magyar, Vágner Levente negyedikként zárt, Babos a hetedik, Vecsernyés pedig a nyolcadik helyen végzett.

Kovács István, szövetségi kapitány: A nyolcfős csapatot tekintve négy nagyobb rontás volt, ez három héttel a világbajnokság előtt nem vészes. Örülök, hogy Berki Krisztián szeptember elején jelentkezett vállfájdalma javult, és be tudta mutatni gyakolatát. A csapat is jól szerepelt, méghozzá úgy, hogy Berki pontszáma nem is számított bele a csapatéba. A gyakorlatokat most már csak szépíteni, pontosítani kell, de erre szerencsére még van egy kis időnk.

Rovatok