Index Vakbarát Hírportál

Az MLSZ és a kéziszövetség is beperli a Transparency Internationalt

2015. november 27., péntek 18:31

A Kocsis Máté vezette Magyar Kézilabda Szövetség is csatlakozik ahhoz a perhez, amint a Magyar Labdarúgó Szövetség indított a Transparency International (TI) ellen, derült ki a kéziszövetség rendkívüli küldöttgyűlésén.

A Nemzeti Sport cikke szerint Kocsis Máté elnök jelentette be, hogy csatlakoznak ahhoz a jogi eljáráshoz, amit az MLSZ indított, hogy helyreigazítást érjen el a TI-nél. A korrupció ellen harcoló nemzetközi civil szervezet októberi jelentésében jutott arra, hogy „a látványsportágak átláthatatlanul jutottak négy év alatt 200 milliárd forint állami támogatáshoz”, miután az öt látványsportág, a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong TAO-rendszerét és sportingatlan-fejlesztéseit vizsgálta.

Kocsis szerint a TI ezzel annak a hamis látszatát keltette, hogy a látványsportágak általánosan szabálytalanságot követnének el, emellett pedig a civil szervezet „konkrét esetek említése nélkül egy egész sportközösséget gyanúsított meg alaptalanul, amit a magyar kézilabdázás sem hagyhat szó nélkül.”

Rovatok