Index Vakbarát Hírportál

Hosszú és Cseh milliókat keresett a vb-n

2015. augusztus 11., kedd 09:25

Két év alatt 2,4 millió dollárral, 3,1 millióról 5,5 millióra nőtt a nemzetközi úszószövetség, a FINA által a világbajnoki helyezésekre kifizetett összegek. A több, mint másfél milliárd forintnyi keretből a magyarok is szépen termeltek, nem csak az éremkollekciójuk, a bevételük is nőtt kazanyi vizes vb-n, írta a blikk.hu.

Ezúttal is Hosszú Katinka kereste a legtöbbet: két aranya és egy bronza mellett világcsúcsért is bezsebelt külön 30 ezer dollárt, összesen 23,84 millió forintnyi (84 ezer dollárt) összeget keresett.

A mindhárom éremből egyet-egyet begyűjtő Cseh László lett a második, ő 45 ezer dollárt kapott. A hazai rangsor harmadik helyén Verrasztó Dávid és Olasz Anna végzett, mindketten 15 ezer dollárt (4,25 millió forint) kerestek vb-ezüstjükkel. 

Nemcsak a nemzetközi, de a magyar szövetség is fizet a világbajnoki érmekért, de csak azok kaphatnak ilyen támogatást, akik olimpiai számban végeznek a dobogón. Az arany 2,5 milliót ér, az ezüst, 1,25 milliót, míg egy bronzérem 625 ezer forintot.

A magyar úszóválogatott három arany-, két ezüst- és négy bronzéremmel zárta a világbajnokságot, egy ezüsttel és három bronzzal voltunk jobbak, mint két éve Barcelonában.

Rovatok