Index Vakbarát Hírportál

Kikötött Antiguán az Atlanti-óceánt átevező két magyar

2016. január 30., szombat 11:16

Hatvannégy nap alatt átevezte az Atlanti-óceánt, és kikötött Antiguán Kovácsik Levente és Szabó Norbert Ádám, olvasható a Túl az Óperencián projekt Facebook-oldalán. 

Megálmodták, megtervezték és véghezvitték céljukat! Átevezték az Atlanti-óceánt 64 nap alatt lenyűgöző kitartással és é...

Közzétette: FarFarAway - Túl az Óperencián – 2016. január 29.

Tavaly nyáron az Adrián készültek, ezután indult novemberben az Atlanti-óceánra tervezett expedíció, ami péntek éjjel ért véget sikeresen. 

Az evezés útvonalát az interneten is lehetett követni, az oldalon rendszeresen beszámoltak a történésekről. Ezek alapján a trópusi hőség és az időnként hatalmas hullámok jelentettek problémát az út alatt, és két hete egy nagyobb cápa is elúszott mellettük. 

A párosnak két éve már volt egy próbálkozása az átevezésre, de műszaki problémák miatt meg kellett szakítani az expedíciót. 

Négy évvel ezelőtt Rakonczay Gábor evezte át az Atlanti-óceánt hatvan nap alatt, de útközben elromlott a műholdas telefonja, vészjelzőt pedig nem vitt magával, ezért többen arra gyanakodtak, hogy csalt, pedig erre nem igazán voltak konkrét bizonyítékok. 

Rovatok