Index Vakbarát Hírportál

Tudatos döntés miatt nincs még döntés a budapesti olimpiai pályázathoz

2016. február 20., szombat 11:54

Még nem készült el a Budapest2024 olimpiai pályázat logója - közölte a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a médiában több helyen tévesen jelent meg az angol SkySportsra hivatkozva, hogy elkészült a Budapest2024 olimpiai pályázat logója. A logó pályázati kiírására - amelyre bárki jelentkezhetett -, január végéig nyújthatták be elképzeléseiket hazai grafikusok, designerek.

Tudatos döntés, írja a Budapest 2024 Nonprofit Zrt., hogy a budapesti pályázat logója máskor és máshogy jelenik meg, mint a többi pályázó városé. A logó bemutatásának időpontjára vonatkozóan semmilyen előírás nincs - tették hozzá.

A pályázatra száz hazai grafikus több mint száznyolcvan logótervezete érkezett be, közülük a legjobb hat került az utolsó fordulóba, és várhatóan pár héten belül választják ki közülük azt, amellyel Magyarország szerepel majd az olimpiai pályázat 2017 szeptemberéig tartó folyamatában.

A budapesti pályázatnak logó mellett hivatalos honlapja sincs még, a www.budapest2024.org a Magyar Olimpiai Bizottság egyik aloldalára mutat. A párizsi, római és Los Angeles-i pályázatok honlapjait a városok nevére kattintva találják.

Rovatok