Index Vakbarát Hírportál

Olimpiát Budapesten? Ne!

2016. május 18., szerda 11:48

Budapestnek talán, de az ország többi részének egészen biztosan nem érné meg a hatalmas költségű rendezvény az Olimpiát?Ne. névre keresztelt civil mozgalom szerint.

Budapest  februárban adta be a pályázatát  a 2024-es olimpia megrendezésére, három másik jelölttel van versenyben, Los Angeles, Roma és Párizs is olimpiát akar rendezni. Már a logóterv is elkészült, de egy civil mozgalom szerint a játékok megrendezése egyáltalán nem érdeke a magyar embereknek.

Az Olimpiát?Ne. nevű mozgalom azt szeretné , hogy minél többen tisztában legyenek vele, nem éri meg Magyarországnak a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezése. Az alapítók szerint eddig csak egyoldalú információk jelentek meg a támogatói oldalról, pedig rengeteg a buktató.

Az ország egészét terhelnék a játékok hatalmas költségei, de csak az amúgy is leggazdagabb Budapest profitálna belőle hosszú távon, mondják. A mozgalom azt állítja, hogy a népszerűsítőkkel szemben ők tényekkel és tanulmányokkal érvelnek, és valódi társadalmi vitát szeretnének.

Rovatok