Index Vakbarát Hírportál

A magyar darts megint lépett egy szintet

2016. június 2., csütörtök 23:54

Frankfurtban rendezik a World Cup of Darts 2016-os kiírását, a sportág páros világbajnokságát, amelyen a magyar válogatott is részt vesz. Nem csak részt vesz, az első meccsét már meg is nyerte. A Bezzeg Nándor-Kovács Patrik duó 5:3-ra legyőzte Thaiföldöt és bejutott a vb legjobb 16 csapata közé.

Azért óriási dolog ez, mert majdnem amatőr szinten dolgozó magyar dartsosok a sorozat 2012 óta íródó történetében másodszor érnek el ekkora sikert. Ráadásul azért is nagy eredmény, nert Bezzeg Nándor mellett, aki eddig az egyetlen magyar vb-résztvevő egy nagyon fiatal tehetség, Kovács Patrik indult el szerencsét próbálni.

A 9nyil.blog.hu és a PDC Hungarian Fan Club követi az eseményeket kiemelt figyelemmel és az első játéknap legfontosabb eseményéről, mármint a magyarok 5:3-as győzelméről itt lehet bővebben olvasni.

Idegesen kezdtük a meccset, az ázsiai csapat pedig ahogy számítani lehetett rá, nagyon stabilan dobált. Az öt legig tartó csatában vezetést szereztek, de aztán 2-2-nél egyenlítettünk. Majd 3-2 volt oda, de megint sikerült kiegyenlíteni. A lélektanilag fontos leget viszont mi nyertük. Bezzegnek volt három nyila a 180-ra, de két tripla húsz után a harmadik kifordult.

Thaiföldé volt az első 180-as, de hiába örülhettek, 4-3-ra mi vezettünk, majd Bezzeg hihetetlen nemzetközi rutinja túllendített minket a holtponton és behúztuk a meccset. 2015-ben Svédországot, most pedig Thaiföldöt legyőzve jutottunk a legjobb 16 csapat közé.

Az élete első ilyen pódiumos meccsén még kicsit idegesen kezdő Kovács Patrik - aki a magyar darts egyik legnagyobb ígérete - a végén nagyon fontos pontokat szerzett.

A lényeg, hogy újra fontos meccset nyertünk, ami még fontosabb, egymás után két évben kétszer. Sokat kell még dolgozni, de a magyar darts sport is elindult. Szombaton pedig azért izgulhatunk, hogy a nálunk sokkal, de sokkal esélyesebb belga válogatott ellen megint lépjünk egy szintet. 

A Sport TV élőben közvetíti a meccseket.

Rovatok