Index Vakbarát Hírportál

Terminátorkeze lett a rögbisnek

2016. szeptember 27., kedd 11:17

Az ausztrál David Pocock a világ egyik legjobb rögbijátékosa, de az utóbbi években újra és újra megsérül valamije, így nem tud folyamatosan játszani. Most kézműtétje után ki is posztolt egy bizarr fotót. (Csak erős idegzetűeknek.)

A rögbis a 2013-14-es szezont térdsérülései és műtétjei miatt nem tudta végigjátszani, idén júniusban pedig szemgödörcsontját törte el. A keze nem sokkal visszatérése után, szeptember 17-én tört el, amikor Argentína ellen játszott Ausztrália.

Pocock megműtette a kezét, a törött csontot csavarokkal, drótokkal, lemezekkel ilesztették össze. A játékos ki is posztolt erről egy fotót, a keze olyan, mintha fémvázat kapott volna, vagy láncos meghajtásúvá váltak volna az ujjai.

Gutted to be on the sideline again. Surgery went well and I'll be working hard to get back as soon as i can... pic.twitter.com/jAs0GEBWB6

— David Pocock (@pocockdavid) 2016. szeptember 25.

A játékos reményei szerint tavasszal már játszani tud ausztrál válogatott turnéján, amit az északi féltekén tesz. Utána nagyjából egy évet játszik, mert 2017-ben fél évre kiszáll a sportból, hogy egyéb ügyekbe vesse bele magát. Pocock polgárjogi harcos, Ausztráliában a melegekért áll ki folyamatosan, de természet- és környezetvédelmi kérdésekben is gyakran megnyilatkozik.

Rovatok